Турагенции

Туроператорът Дорис пусна екскурзия за 7 дни през европейските столици

   
Туроператорът Дорис пусна екскурзия за 7 дни през европейските столици

Когато става дума за екскурзии, Европа остава най-предпочитаната дестинация. Благодарение на дългогодишната си история и пленителна култура, континентът има богати възможности за невероятни турове. Средновековните замъци същински те връщат във времена на крале и кралици, музеите обхващат векове прогрес, а запазените забележителности доказват, че можем да се грижим добре за културните си богатства.

За това и туровете, обикалящи пищните европейски столици, са едни от най-популярните в световен мащаб. Е, за българите са се погрижили от туроператора “Дорис” с пленителна обиколка на Будапеща, Братислава, Прага и Виена.

Цените започват от 669 лв. на човек и включват транспорт с автобус, лицензиран за международни превози, 4 нощувки със закуски, екскурзоводско обслужване от професионални екскурзоводи в Будапеща, Братислава, Виена и Прага, панорамна автобусна обиколка в Будапеща и Виена, пешеходна обиколка в Братислава и Прага, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 евро и представител на туроператора по време на пътуването и престоя. Групи отпътуват всеки месец между май и октомври, като за септември туроператорът е подготвил специална програма по време на празничните дни, започвайки от 20 септември.

С тази програма българите ще имат възможност да обиколят ключови европейски дестинации за само 7 дни.

Пътуването започва от Будапеща.

Перлата на Дунав е град, който съчетава величествена история и съвременна енергия по неповторим начин. Разходката по емблематичните мостове, които свързват Буда и Пеща, предлага впечатляващи гледки и усещане за хармония между миналото и настоящето. От великолепните сгради като Парламента и Будайската крепост до топлите минерални бани, Будапеща е дестинация, която очарова с всеки свой кът.

Освен това туристите ще могат да се насладят и на всички живописни гледки от борда на круизно корабче. Всеки допълнително може да запише разходка с корабче,  което наистина показва Будапеща в една различна светлина и създава романтична атмосфера.

Budapest Guide - What to Do and Where to Stay - Marriott Bonvoy Traveler  EMEA

След това групата се отправя към

Братислава.

Градът често е пренебрегван на по-големи европейски обиколки, но всъщност представлява една от най-красивите и живи столици. В Братислава човек може да намери всичко необходимо за страхотно прекарване - красиви забележителности, уникални иновации, вкусна храна и страхотен нощен живот. Това прави словашката столица страхотен избор за всеки тип туристи.

Братислава - "красавицата на Дунав" крие тайни, които малцина знаят -  delo.bg

По време на обиколката в града туристите на “Дорис” ще могат да се запознаят с ключови места за история и културата на Словакия като Старо место, Братиславски храд - хълмът, където е старата крепост, готическата катедрала "Св. Мартин", църквата "Троица", Старата сграда на кметството, където е Старата радница, и портата Михаил.

Пътуването продължава през Прага.

Разположен на бреговете на река Вълтава, този "град на стоте кули" предлага на посетителите си вълнуващо пътешествие през вековете. Замъкът на Прага, Карловият мост и Старият градски площад са само част от забележителностите, които разкриват величието на Средновековна Европа. С всяка крачка из калдъръмените улички, историята оживява. Прага е също така и културен център с оживена сцена на изкуствата, театъра и музиката. Музеите и галериите на града съхраняват безценни творби, докато уютните кафенета и ресторанти предлагат вкусна местна кухня и световноизвестната чешка бира. Тук групата отново ще има възможност да избере допълнителна екскурзия - разходка по Вълтава с корабче.

A weekend in Prague: travel guide, attractions and things to do | The Week

Приключението завършва във Виена -

несъмнено един от най-красивите европейски градове. Дом на гении като Моцарт и Зигмунд Фройд, столицата на Хабсбургската империя и дългогодишен “Най-добър град за живеене”, Виена определено има какво да предложи. От разкошни дворци, през пленителни музеи и културни забележителности, до нестандартни забавления - Виена е градът, където всички мечти оживяват. Наистина има по нещичко за всеки вкус и австрийската столица би останала дълго в спомените. С допълнителната екскурзия на “Дорис” може да посетите и квартал "Гринцинг", който е известен със своите хойриге (Heuriger) – винарни, където се сервират отбрани вина от местна реколта и особено популярното за региона младо вино. Преживяването задължително е съпроводено с местни деликатеси и традиционна музика на живо.

Vienna Vacation Rentals | Home and Apartment Rentals | Airbnb

Всяка от тези столици носи със себе си история и култура, които могат да бъдат открити чрез изкуство, архитектура и гастрономия. Независимо дали сте любители на историческите забележителности, изкуството, музиката или кулинарните изкушения, тези европейски перли ви канят да ги откриете и да се потопите в тяхната магия. Пътуването между Прага, Виена, Братислава и Будапеща обещава разнообразие от преживявания, които ще оставят траен отпечатък в сърцето на всеки пътешественик!

Йоана Шомова