Новини Транспорт

eSky затвърждава сътрудничеството си с авиокомпанията LOT

   
eSky затвърждава сътрудничеството си с авиокомпанията LOT

eSky Group, европейски лидер в сегмента на онлайн туристическите агенции, е първият глобален играч в туристическата индустрия, който директно интегрира офертите на полската авиокомпания LOT Polish Airlines със своята платформа за пътуване, използвайки NDC 21.3 „Директна връзка“.

Иновативният модел за дистрибуция NDC 21.3 “Директна връзка” значително ще подобри представянето на офертите на LOT в платформата на eSky Group, както и ще даде възможност за развитие на сътрудничество в други бизнес области. В резултат на това пътниците ще получат достъп до по-широка гама тарифи, до пълното портфолио от продукти на авиокомпанията и до по-персонализирана оферта от нея. И двете компании виждат тази интеграция като важна стъпка към технологични подобрения и развитие на каналите за продажба.

„Това сътрудничество далеч надхвърля технологичния аспект, имайки стратегическо значение за компаниите. Директната интеграция на LOT с eSky в технологията NDC е първото подобно сътрудничество с онлайн платформа за пътуване за полския превозвач. Благодарение на заздравените бизнес отношения с водеща авиокомпания в региона на Централна и Източна Европа, ние печелим предимство пред конкуренцията. NDC е бъдещето на сътрудничеството между авиокомпаниите и платформите за пътуване, тъй като тази система гарантира надеждност и възможност за персонализиране на офертата“, казва Лукаш Хабай, главен изпълнителен директор на eSky Group.

„LOT е технологичен лидер на пазара. Днес ние вече сме една от най-големите компании за електронна търговия в Полша, работеща на над 50 пазара по света, а от миналата година предлагаме и най-новите технологии на нашите партньори в турагентския сегмент. eSky е първият турагент в Полша, свързан директно с LOT чрез NDC технология, която е важен елемент от нашата търговска стратегия. Технологичното сътрудничество с eSky отваря нова глава от нашето партньорство, но преди всичко е и от полза за нашите общи клиенти — пътниците на LOT. Благодарение на него ние ще им предложим оптимална оферта, съобразена с текущите нужди и очаквания на пътниците, предоставяйки по-широка гама от допълнителни услуги“, подчертава Михал Фийол, главен изпълнителен директор на LOT Polish Airlines.

Увеличаване на продажбите и планове за по-нататъшно развитие

Според eSky Group, PLL LOT е номер едно в сегмента на превозвачите на полския пазар с пълен набор от услуги по отношение на обслужените пътници чрез своята платформа за пътуване. Освен това през последните три години продажбите на полети на превозвача през eSky отбелязват двуцифрен ръст всяка година.

Компаниите заявяват по-нататъшно укрепване на партньорството, особено в продуктовата област. Лукаш Хабай подчертава: „eSky Group планира да използва портфолиото на LOT, за да подсили своето пакетно предложение за City Break и Почивки. Едно от основните предимства на пътуването с опция Полет+Хотел несъмнено е богатият избор от дестинации и гъвкавостта при избора на дати. Сигурен съм, че нашите клиенти ще оценят широката мрежа от полети, предлагани от LOT, както и множеството допълнителни услуги, които ще направят опознаването на света по-удобно.“

Офертите на редовната авиокомпания са достъпни главно чрез NDC

Днес клиентите на eSky имат достъп до услугите на LOT чрез NDC на над 50 пазара. В момента платформата за пътуване предлага на своите потребители 40 авиокомпании, налични в иновативна система за разпространение. През първото тримесечие на 2024 г. над половината от продажбите в сегмента на превозвачите с пълен набор от услуги са генерирани с помощта на модела NDC и през следващите месеци компанията последователно ще увеличава дела на тази технология в разпространението си.

„Търговското сътрудничество, както и голямото влияние на двете компании върху туристическия пазар в нашия регион, са фактори, благодарение на които заедно правим пътуването достъпно за всички. Авиокомпаниите, начело с LOT Polish Airlines, в Централна и Източна Европа, играят основна роля тук“, обобщава Лукаш Хабай от eSky Group.