Събития

С нов туристически център и множество атракции Ахелой посреща летовници

   
С нов туристически център и множество атракции Ахелой посреща летовници

С откриването на Туристически информационен център и множество нови атракции Ахелой ще посрещне своите туристи това лято. В курортното селище очакват предимно българи, но традиционни гости са им също германци, украинци, румънци и англичани. 

Преди старта на курортния сезон Ахелой мобилизира голяма част от местните жители в двудневна акция по почистване на крайбрежието и поречието на едноименната река. Почистени са и нерегламентирани сметища в околностите. Обособени са места за отдих с панорама към морето, подготвя се и морски кът с рибарска лодка за децата. Малчуганите ще могат се снимат и на специално място с рисунки на детска тематика с автори местни жители.

Кметът Димитър Нейчев съобщи и за друга новост в градчето – откриването на Туристически информационен център. Той ще се намира в парка на градчето.

„Той ще помага на всички гости и на туристите ни с всякаква информация за нашия град – къде се намират заведения, хотели, цени, обособени места за плаж, туристите ще могат да се упътят за абсолютно всичко“

В Ахелой вече се забелязват и първите туристи. 

„По начало повечето туристи са българи, но напоследък се наблюдава, че идват доста германци по нашите комплекси, които остават дори целогодишно тук. Имаме доста украинци, румънци ни посещават много, англичани има също“

Кметът Димитър Нейчев уверява, че в града няма проблем с паркирането и места се намират лесно. Синя зона няма дори и лятото. А съвсем скоро улиците на града ще имат нови табели с имената си.