Air India поставя кабинния си екипаж на диета с ниско съдържание на мазнини.
В докладна записка до служителите в неделя авиокомпанията обяви, че „е предприета инициатива от директора (операции) за преразглеждане на менюто на членовете на екипажа по време на полет“, според The Times of India.
„Специалната диета с ниско съдържание на мазнини“ е създадена да „осигурява лека и здравословна храна с домашно (индийско) докосване.“
Примерните ястия включват омлет от гъби с яйчен белтък, вегетариански овесени ядки и бесан чила (вид палачинка). Всички ястия са с ниско съдържание на мазнини, заявява говорител на Air India.
Въпреки че насърчаването на здравословното хранене не е новост, авиокомпанията има дълга история на "загриженост" за кабинния екипаж зад гърба си, което може да постави под въпрос намеренията, които стоят зад тази нова мярка, посочва T+L.