Новини Хотели

Продават на търг легендарен 5-звезден хотел на Свети Влас на известен бизнесмен

   
Продават на търг легендарен 5-звезден хотел на Свети Влас на известен бизнесмен

Легендарен хотел по нашето Черноморие е обявен за продажба.  5-звездният хотел „Зорница Сендс“ в Свети Влас отново е изваден на публична продан от частния съдебен изпълнител Ивелина Божилова, става ясно от сайта на ЧСИ.

Цената, от която ще започне наддаването е 16 682 400 лева. Точно година по-рано бе направен първи опит за продажба на хотела, тогава за него искаха 16,901 млн. лева. Взискатели по делото са Община Несебър, ТД на НАП-Бургас и Първа инвестиционна банка.

„Зорница Сендс“ е собственост на „Хелт енд Спа холидейс“ ЕООД, което се свързва със столичния бизнесмен Георги Георгиев, пише Флагман. Георги Георгиев е популярен столичен бизнесмен, който е известен в публичното пространство с близостта си с бившия енергиен министър Румен Овчаров, който му е кум.

Георгиев развиваше впечатляващ бизнес при управлението на Тройната коалиция (2005-2009), а чрез „Пиринска туристическа компания“ реализира няколко мащабни проекти. Чрез дъщерна фирма на това дружество построи и стопанисва „Зорница Сендс“.

Хотелът притежава и пречиствателна станция, за която ще се наддава отделно. Стартовата цена е 348 800 лева.