Анализи

Вижте идеалните места за почивка с деца

   
Вижте идеалните места за почивка с деца

Ако сте родител, който обича да пътува, може би се чудите къде да пътувате с деца на почивка. Не всички дестинации са подходящи за деца и може да е трудно да изберете място за бягство за цялото семейство. Като цяло повечето деца обичат да пътуват, стига да има много забавни дейности, които да ги занимават. Ето къде да пътувате с деца на почивка, така че и вие, и те да сте доволни.

Лондон, Англия

Столицата на Обединеното кралство, Лондон е чудесно място за пътуване с деца. Разглеждането на забележителности е безкрайно плюс има нещо очарователно и магическо в най-старите части на града, които децата ще разпознаят от някои от любимите си филми като Хари Потър или Падингтън.

След като сте открили историята на Лондонската кула или сте посетили Лондонските подземия, можете да се възползвате от многото безплатни музеи, пише exoticca. Природонаучният музей и Музеят на науката са само два от най-добрите безплатни музеи, подходящи за деца, докато младите художници могат да посетят Националната галерия или Tate Modern също безплатно. Освен това слънчевите дни са идеални за пикник в кралските паркове или посещение на лондонския зоопарк.

 

Снимка: Reuters

Токио, Япония

Подобно на Лондон, Токио изобилства от дейности, подходящи за деца. От интерактивни музеи до осветения с неон Shibuya Crossing, Токио понякога може да се почувства като тематичен парк. Независимо от това, едно пътуване до Токио може да бъде и важен образователен опит за децата, като им дава възможност да се докоснат до различна култура.

Токио също има редица огромни обществени паркове, а Токийският Дисниленд е задължителен, ако пътувате с деца. Разбира се, привлекателността на Токио е универсална, така че този оживен метрополис е чудесен избор за цялото семейство.

 

Румъния

Румъния е брилянтен избор, ако се чудите къде да пътувате с деца. След като сте проучили столицата Букурещ, очарователните села и градове в провинциална Румъния имат страхотна привлекателност за деца. Румъния е дом на архитектура, на шоколадови бонбониери, цветно боядисани църкви и много природни пейзажи. Кое дете не би се зарадвало на шанса да посети замъка Бран на граф Дракула и да изследва магическия регион Трансилвания? С безброй фолклорни музеи на открито и зашеметяваща планинска природа, Румъния е идеална за семейна почивка.

Алгарве, Португалия

Ако предпочитате по-спокойна ваканция, регион Алгарве в Португалия е подходящ за семейства. Ако се чудите къде да пътувате с деца за следващата си ваканция, помислете за атлантическите плажове на Алгарве, изпълнени с курортни градове, пясъчни заливчета, които са потопени в слънце през по-голямата част от годината. Децата могат да прекарват дните си в скачане и плуване в морето и изграждане на пясъчни замъци, докато родителите могат да се отпуснат на шезлонг. Освен това Лагос и Фаро предлагат много възможности за разглеждане на забележителности и децата ще се насладят на круизи за наблюдение на делфини и изследване на океанските пещери.

Коста Рика

Добре известна дестинация за еко и приключенски туризъм, Коста Рика е идеалното място за пътуване с деца. Коста Рика е безопасна страна, известна със своята приятелска местна култура. Преди всичко, това е дом на някои от най-очарователните диви животни и тропически гори в Централна Америка. Децата ще обичат да изследват зелените гори в търсене на ленивци и пеперуди или да плуват във водопади сред тропическа гора.

Добавете грандиозния вулкан Аренал и красивите карибски плажове и ще получите идеална дестинация за семейно пътуване. Освен това, ако пътувате между март и октомври, може дори да видите прочутите костенурки да се излюпват в Тортугеро.

 

Северен остров, Нова Зеландия

Едно далечна бягство, Нова Зеландия е идеалната дестинация за пътуване с деца. Нова Зеландия предлага невероятни приключения на открито, особено на своя Северен остров. Тук можете да посетите прочутите къщи на Hobbiton от трилогията „Властелинът на пръстените“, да видите пещерите на светещите червеи на Уайтомо и да изпитате културата на маорите и геотермалната дейност на Роторуа. Избрана за една от най-безопасните страни в света, посещението на Нова Зеландия ще насърчи децата ви да излизат на открито и да играят сред природата.