Новини Транспорт

Топ дестинациите на Ryanair за деня на детето

   
Топ дестинациите на Ryanair за деня на детето

Дисниленд няма нужда от представяне - това е най-големият и най-посещаван тематичен парк в Европа. Това е специално място за феновете на приказките и анимациите на Уолт Дисни, които е гледал целият свят. Обитавани от духове къщи, влакчето на Индиана Джоунс, лабиринтът на Алиса в страната на чудесата или Питър Пан и Галеонът над звездния Лондон са само част от атракциите, които очакват посетителите. До Париж можете да стигнете с Ryanair от София с удобни полети в четвъртък, петък и неделя. 

Друг интересен избор за пътуване с деца е увеселителният парк Пратер във Виена. Намира се на 18 км от летище Виена и е лесно достъпен с влак. Входът е напълно безплатен, плаща се само за ползване на атракциите. Тук ще намерите не само влакчета, но и аквапарк или изложбата на восъчни фигури на Мадам Тюсо, което ще бъде истинско удоволствие за цялото семейство. Австрийската столица има страхотна връзка с българската с 6-те седмични полета София-Виена на Ryanair.

Alton Towers в Обединеното кралство е известен със своите огромни 370 хектара и атракции, които определено ще зарадват както малки, така и възрастни фенове на адреналина. Това е мястото, където ще намерите най-усуканото влакче в увеселителен парк „The Smiler“, както и „Nemesis Reborn“, първото обърнато влакче в увеселителен парк в Европа. За любителите на още по-голяма тръпка има пистата „Oblivion“, която се плъзга надолу със 109 км/ч, и „Рита“, която ускорява до 100 км/ч за 2,5 секунди. Всички тези атракции могат да бъдат посетени от цялото семейство от София с полети до Бирмингам или Ливърпул.