Оферти

Екскурзия до Китай

   
Екскурзия до Китай

ДЕН 1

София-Истанбул
Среща на летище София за полет с Turkish Airlines до Пекин през Истанбул в 21:35 ч.

ДЕН 2

Истанбул-Пекин (вечеря)
Полет от Истанбул в 00.55 ч. и пристигане в Пекин около 16.10 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант, след което трансфер и настаняване в хотел Metropark Lido 4* или подобен.
Нощувка.

ДЕН 3

Пекин (закуска и вечеря)
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) — едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символ на Китай и мъдростта на китайския народ. В близост до Стената — възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park и посещение на Грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» (включен в пакетната цена ) — зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци.
Вечеря в местен ресторант.
Нощувка.

ДЕН 4

Пекин-Лоян (закуска и вечеря)
Закуска.
Туристическа обиколка на Пекин — град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света — Тянан Мън (Площад на небесното спокойствие). Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чан са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец — един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Hiliday Inn Express 4* или подобен.
Нощувка.

ДЕН 5

Лоян-Сиян (закуска и вечеря)
Закуска.
Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център за бойни изкуства, с включено посещение на школата по Чан-будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век и е разположен в свещената за даосите планина Суншан, близо до град Дънфън, недалече от древната китайска столица Лоян в провинция Хънан. Едно от най-важните занимания на послушниците в манастира е практикуването на медитация, наричана от тях „съзерцаване в стената“, като метод за духовно и цялостно развитие и постигане на просветление. Да Мо намира, че поради дългото стоене в една и съща поза при всекидневните песнопения и молитви, монасите са с твърде слабо тяло и затова създава редица двигателни упражнения, за да ги укрепи физически. Тези упражнения дават началото на шаолинския стил бони изсуства. Следва посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс — пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО), известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Novotel Xian 4* или подобен.
Нощувка.

ДЕН 6

Сиян (закуска и вечеря)          
Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света — гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град и мюсюлманския квартал. Вечеря в местен ресторант.
Нощувка.

ДЕН 7

Сиян-Шанхай (закуска и вечеря)
Закуска.
Разглеждане на централната част на града, площада, добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска — хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай. Пристигане в Шанхай и разходка по булевард Nanjing Road, започващ от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължаващ в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, подобно на Пето авеню в Ню Йорк и Шан-з-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) — известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място, за да се насладите на вечерната гледката на града. Вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Park Inn by Radisson 4*  или подобен.
Нощувка.

ДЕН 8

Шанхай (закуска и вечеря)
Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай — финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайския Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете бели нефритени статуи на Буда. Следват Градините Yuyuan с много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения. Посещение на Фабрика за перли — запознаване и получаване на знания за суровите перли. Посещение на Телевизионната кула с включен билет за наблюдателната площадка на 263 метра. Кулата е висока 468 метра е символ на Шанхай.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България.
Вечеря в местен ресторант.
Нощувка.

ДЕН 9

Шанхай-Джуджияоуджияо-Истанбул (закуска и вечеря)
Закуска. Посещение на Джуджияоуджияо, наричан също Венеция на Изтока, заради многото канали, разделящи града. Разположен в покрайнините на Шанхай, Джуджияоуджияо е очарователен град с много старинни и живописни сгради, ситуирани от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ благодарение на производството си на платове и ориз. Все още могат да се видят стари сгради — складове за ориз, които ни връщат назад във времето.
Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до летището за полет в 23:05 ч. с Turkish Airlines за София през Истанбул.

ДЕН 10

Шанхай-Истанбул-София
Кацане в Истанбул в 06:15 ч. и полет за София в 08:45 ч. Пристигане в София в 09:00 ч.

За повече информация вижте ТУК.