Турагенции

ТЕЗ Тур дава старт на програмите от Пловдив до Анталия

   
ТЕЗ Тур дава старт на програмите от Пловдив до Анталия

Летище Пловдив вече работи с пълни обороти! А Анталия категорично е една от най-търсените дестинации, до която лети. Турската Ривиера е любимо място за много българи, когато става дума за лятна почивка, за това и чартърните полети до Анталия са отлично решение за всеки, който иска да стигне максимално удобно.  По този начин почивката в Турция е само на час разстояние!

“ТЕЗ Тур” организират чартъри от Пловдив до Анталия през май, юни, септември и октомври. Макар и месеците да не са стандартните за море в България, то в този регион през това време на годината е идеално за плаж и забавления на открито. Първият полет от Пловдив по програма на туроператора излита на 30 май, а следващите може да очаквате всеки четвъртък след това.

Но какво всъщност прави Анталия толкова предпочитана дестинация? Със своите живописни плажове, исторически забележителности и луксозни курорти, регионът предлага идеалната комбинация от релакс и приключения за всеки посетител.

Side Ancient City

Анталия и околните курорти като Кемер, Белек, Сиде и Аланя предлагат разнообразие от плажни изживявания. Златистите пясъци и кристално чистите води са перфектни за слънчеви бани, плуване и водни спортове. Кемер е известен със своите живописни планински пейзажи, съчетани с морски брегове, докато Белек е популярен със своите луксозни голф игрища и висококласни хотели.

Историческите забележителности на региона са не по-малко впечатляващи. Старият град на Анталия пленява със своите калдъръмени улици и османски къщи, а древният град Перге и амфитеатърът в Аспендос предлагат пътешествие в миналото. В Сиде можете да разгледате добре запазените римски руини и храма на Аполон, докато Аланя впечатлява с историческия си замък, който се извисява над морето.

Тези и много други красоти ще се открият пред вас, ако изберете комбинирана програма на “ТЕЗ Тур”. Цените започват от 260 евро на човек и включват самолетни билети с директен чартърен полет до и от Анталия, пътнически и летищни такси, държавна такса сигурност за летищата в Турция, 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 8 кг, трансфери летище - хотел - летище, желания брой нощувки в избрания хотел на съответния пансион и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19. А сега с промокод “travelnews05” получавате и допълнителна отстъпка!

Alanya Marina

За онези пътешественици, които не обичат да се задържат дълго на едно място, “ТЕЗ Тур са подготвили интересна селекция от допълнителни екскурзии. Един от най-популярните пакети е за екскурзия “Демре - Мира - Кекова”. По време на нея туристите ще могат да посетят църквата "Св. Николай Чудотворец" и древния скален некропол, чрез които ще се успеят да се потопят в дълбоката история на региона. Приключението продължава с луксозен яхтен круиз към потъналия град Симена.

“Далян Краб тур” е друго атрактивно предложение на туроператора. По време на тази екскурзия ще се посети реката Далян, известна като турската Венеция. След разходка по реката с яхта туристите се отправят към древния град Каунос и Ликийските гробници. Ще има възможност и за море на известния плаж Изтезе. За любителите на риболова пък има възможност за ловене на раци (срещу допълнително заплащане и приготвяне). Пътуването приключва с минерални източници, винарска изба и фабрика за оникс. Близо до Анталия се намира и Antalya Aquarium. Това е един от най-големите в света подводни тунели, с дължина 131м и ширина 3 м. Разполага с над 40 тематични морски и океански аквариума. Ще може да се разгледа и терариума, OCEANRIDE XD кинотеатър, както и снежната стая.

Има и два варианта за по-далечни екскурзии. Кападокия и Памуккале също са претендент за една от любимите дестинации на българите и поради тази причина “ТЕЗ Тур” организира двудневни и еднодневни екскурзии до тези градове. От удоволствията на плажа до вълнуващите исторически и културни забележителности, Анталия като район предлага неизменно богатство от преживявания за посетителите. Този рай на турския бряг е истинско съкровище, което трябва да бъде изживяно и преживяно.

The Turquoise Pools Of Pamukkale Will Take Your Breath Away - Malorie's  Adventures

Районът на Анталия е синоним на лукс и удобство, с множество модерни курорти и разнообразие от развлечения. Независимо дали търсите спокойствие на плажа, културни приключения или активна почивка сред природата, Анталия ви очакват с отворени обятия и обещание за незабравими спомени.

Йоана Шомова