Новини Транспорт

С легендарен влак до Казанлък за Празника на розата

   
С легендарен влак до Казанлък за Празника на розата

"Български държавни железници" (БДЖ) и Община Казанлък организират специално пътуване с влак с парен локомотив за посетителите на Празника на розата в града на 31 май, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач.

Влакът ще се движи по маршрута Филипово - Карлово - Казанлък.

Избралите да се разходят до Казанлък с този влак ще имат рядката възможност да пътуват с парния локомотив 03.12, който е легенда в историята на България, свързана със съдбоносни събития около семейството на цар Борис III. Aтракционният влак ще потегли от гара Филипово в 9:35 ч. и ще пристигне на гара Казанлък в 12:10 ч., посочват от БДЖ.

От дружеството уверяват, че след пристигането на гара Казанлък пътуващите с влака ще имат достатъчно време да се разходят и да усетят атмосферата на Празника на розата. За гостите на града в музея на розата, разположен в парка "Розариум", ще има специално организирано творческо ателие за деца. Любителите на хапването могат да посетят и фестивала на балканската култура и кулинария, на стадион "Севтополис".

Преди отпътуването на специалният влак от Казанлък на гарата ще започне и концерт на популярни български групи, който е част от пътуващия фестивал "Концерти на гарата". Композицията с парен локомотив ще тръгне от гара Казанлък обратно към гара Филипово в 15:30 ч., където ще пристигне в 18:35 часа. И в двете посоки влакът ще има половинчасов престой на гара Карлово, което ще е подходящо време за снимки с парния локомотив в подножието на Балкана.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Филипово - Казанлък - Филипово е 45 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн - през системата за онлайн резервации и билетоиздаване на https://bileti.bdz.bg/.

За Международния ден на детето на 1 юни влак с парен локомотив и царски вагони ще пътува от София до Банкя.