Турагенции

Ocean Travel предлага вълнуващ круиз в Средиземноморието

   
Ocean Travel предлага вълнуващ круиз в Средиземноморието

За много туристи Средиземноморието е един от най-красивите региони. Съчетавайки слънце, море, култура и история в една неповторима комбинация, регионът категорично завладява сърца. Особено в Италия, Испания и Франция, тази южна култура успява да привлече всеки посетител, дори за кратко, да живее по-бавно, да се наслаждава на слънцето и да се забавлява. 

А какво по-хубаво от това да разгледате всички тези летни дестинации директно от открито море с обиколен круиз?! Корабите предлагат всички удобства на луксозен хотел, но с допълнителната възможност да се събуждате всяка сутрин в ново и вълнуващо място. Пътниците могат да се насладят на отлични условия за настаняване, гурме ресторанти, СПА центрове и множество забавления на борда, без да се налага да сменят хотели или да организират транспорт между различните дестинации.

А с круиза на 

Costa Smeralda, 

който туроператорът Ocean Travel предлага, всичко това е възможно! Компанията предлага този маршрут със заминаване от 29.08.2024 и за Великден 2025. Цените започват от 2740 лв. на човек и включва самолетен билет София-Рим-София с авиокомпания Bulgaria Air , трансфери летище-пристанище, пристанище-летище, водач от фирмата през цялото пътуване, 7 нощувки на луксозния круизен кораб Costa Smeralda, пристанищни такси и медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000 евро с "Евроинс". 

На борда на Costa Smeralda българите ще се радват на богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря, множество забавления като театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, външни басейни, шезлонги и кърпи за басейн, и програма с атрактивни игри като караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер (пример: бяло парти, италианска вечер, караоке и т.н.). За най-малките има дори специални детски клубове, където те могат да се забавляват.

Пътуването започва в Рим 

и продължава към Генуа. Градът е един от най-важните и исторически значими градове в Италия. Генуа е ивестен като родното място на Христофор Колумб и съчетава богато културно наследство с модерни елементи, които привличат множество туристи всяка година.

Една от основните забележителности на Генуа е нейната стара част. Там можете да се изгубите в лабиринт от тесни улички, известни като „каруджи“, които водят към скрити площади и исторически сгради. Катедралата „Сан Лоренцо“ впечатлява с готическата си архитектура и внушителни фасади, докато дворецът „Дожите“ свидетелства за политическата и културна мощ на Генуа през Средновековието.

Пътешествието продължава към Марсилия - един от най-красивите градове на Френската Ривиера. Той е романтична глътка въздух, която пленява с красотата и спокойствието си. Със своята комбинация от исторически богатства, културно многообразие и средиземноморска красота, Марсилия е дестинация, която предлага нещо за всеки. Независимо дали сте любители на историята, кулинарията или просто търсите място за отдих и релакс, градът ще ви очарова и вдъхнови.

След това куризът се отправя и към Каталунската столица 

Барселона – 

раят за всеки, който иска да усети средиземноморското спокойствие. С хиляди хора, които просто се наслаждават на свободното време с разходки в Стария град, излежаване на плажа и дълги вечери по страхотните местни заведения. Със своите уникални забележителности, културно разнообразие и жива атмосфера, Барселона е е изключително жив град, който вдъхновява с красотата си. От архитектурните шедьоври на Гауди, през живописните готически забележителности, до райските паркове - всичко в него крещи: релакс и спокойствие. 

След това туристите на Ocean Travel ще се отправят обратно към Италия. Последните две спирки от круиза са Каляри и Неапол. Каляри привлича с богатото си историческо наследство, впечатляващите плажове и бляскавия градски живот. Той е столицата на втория по големина италиански остров - Сардиния - и определено се усеща тази островитянска лекота и блаженство. 

От друга страна, Неапол впечатлява със своята енергия, изобилие на исторически забележителности и изкушаващата италианска кухня. Всеки от тези градове предлагат уникални преживявания, които се преплитат с местната култура, традиции и атмосфера, правейки ги незабравими дестинации за посещение.

Избирайки този круиз на Ocean Travel, туристите си гарантират незабравимо преживяване, което да помнят цял живот. Красиви гледки, уникални забележителности и страхотни удобства на борда на Costa Smeralda правят почивката изключително привлекателна. 

Йоана Шомова