Анализи Новини

Седем интересни дестинации във Франция

   
Седем интересни дестинации във Франция

Логично е, че Париж е любимата дестинация на милиони и практиката ще продължи, но ако вече ви е омръзнало от кроасани, бяло вино и Айфеловата кула на магнитче, ключодържател и тениска, бъдете така добри да се ориентирате към някоя от следните също толкова качествени дестинации.

Лион е много добра и красива алтернатива на Париж. Червено вино и достатъчно вкусна храна ще очаква всеки, който няма да позира пред Айфеловата кула за постове в Instagram.

Заменете прословутата метална конструкция за нещо много по-сладко. Лион е домакин на френско-ливанска, южноамериканска и японска кухня.

Снимка: iStock by Getty Images

Културата също е на високо ниво и може да се влюбите в Hotel de Ville, Fourviere Basilica и павираните мозайки. Не е Париж, но може да е много по-хубаво.

Снимка: iStock by Getty Images

Брест е второ добро предложение за онези, които не избират дестинацията от броя на постовете в социалната мрежа. Неговата история не е много лека и е понесъл много наказания от Втората Световна война, но това означава и история, достатъчно от празните пространства са превърнати в галерии. Шопингът може да е много интересен, особено след като тук се предлагат най-различни домашни козметики. Разходката с лодка е възможна от април до септември и води до полуостров Крозон, който винаги очарова по време на туристическия сезон. Няма да споменаваме виното, то се подразбира.

Снимка: iStock by Getty Images

Нанси се намира в Североизточна Франция и просто е красив и изискан. Фасадите са красиво изрисувани, чистотата на града може да остави без думи и най-големите педанти, а към това можем да добавим и флоралната обстановка. Нанси е като скулптура и всеки елемент е изпипан до съвършенство. Това е приказен град, който отрича всичко нормално. Ако никога не сте го посещавали, подгответе се за изненада. Нанси има много скрити заведения, пред които всеки човек остава очарован.

Снимка: iStock by Getty Images

Нарбон е още един скрит коз в територията на Франция. Позициониране е в Южна Франция и може да се похвали с особена история. Римляните са конструирали по-голямата част от инфраструктурата. Готическата катедрала Saint-Just et Saint-Pasteur не е била завършена, но е оставена така, за да позволява на слънцето да пропуска своите слънчеви лъчи. Нарбон обича тематичните забавления и винаги изненадва туристите с нощни забавления като диско вечери от 80-те, пънк и рок, както и много други. Важното е да търсите следващото приключение.

Снимка: iStock by Getty Images

Лил обича цветовата гама, но не винаги може да е толкова горещ, колкото френските брегове. Ако обичате малко по-прохладно време, тогава няма защо да мислите повече. Лил предлага френски вкусове и майсторски франзели, традиционна домашна френска горчица, шунка и сирене "Чедър" с цвят на мандарина. Французите може да са майстори на виното, но тук може да се насладите и на много добра бира. Бирариите имат своя история и неоновите светлини вечер го подсказват. Катедрали, красиви сгради и достатъчно интересни природни пътеки в покрайнините на града.

Снимка: iStock by Getty Images

Шинон се класифицира като градче, но това не го прави по-лош от горните редове. Достатъчно е да обърнете внимание на факта, че замъкът със същото име се е превърнал в световно наследство. Построен е през X век и заслужава вниманието на туристите. Пригответе се за вино директно от избата, малки магазинчета с антики и най-различни открития за онези, които пътуват за шопинг културата.

Снимка: iStock by Getty Images

Авиньон е историческата столица на папите - попитайте за тази история! Въпреки сериозната католическа традиция, Авиньон прилича повече на една от приказките на Шехерезада. Стените на града датират от XIV-XV век и са създадени, за да пазят културния оазис. Туристите могат да разгледат околностите на Виенско колело, да се изгубят в малките улички и да се насладят на качествена храна. Кафето с овесено мляко е особен символ в Авиньон и трябва да се опита поне веднъж в живота. Допълнете с Le Saint Chocolat и ще забравите Париж и тълпите от хора. Експертите препоръчват да го проверите през юли, когато се провежда фестивалът на града - открита конкуренция на този в Единбург.