Новини Хотели

Хотелите Феста в Несебър и Поморие вече посрещат туристи за летния сезон

   

Хотел Феста Виа Понтика в Поморие е предпочитан от българите
  Феста хотели

Хотелите „Феста Панорама“ в Несебър и „Феста Виа Понтика“ в Поморие са отворени от началото на май, а вече посрещат туристи за летния сезон. Това обяви за TravelNews Ива Гацева, изпълнителен директор на групата „Феста хотели“. „Силно вярваме, че единствено с удължаване на сезона България ще подобри конкурентоспособността си на международните пазари“, каза тя. За целта от компанията ежегодно хвърлят сериозни усилия за привличане на интерес към морските ни курорти в месеците май, септември и октомври.

При създаването на предложения за почивка и пакетни оферти отделяме специално внимание на вътрешен пазар. Българите са посещавали курортите ни многократно и за да задържим интереса им към дестинациите и хотелите трябва да им предлагаме изживяване. Стремим се да сме иновативни и да поддържаме интерес с идеи и предложения за активна и пълноценна почивка, обясни Гацева.

Семейните пътувания са най-големият дял в пазарния микс на хотелите. В зависимост от периода и заетостта правят предложения тип 55+ и 2 деца се настаняват безплатно. По отношение на комфорта на семействата се стремят ежегодно да предлагат всичко необходимо за пълноценна почивка. Например блок масите са оборудвани с зони за деца и бебета, в програмата на анимацията включват освен традиционния детски клуб и специална програма за тийнейджъри като PlayStation клубове. Обръщат много внимание на коментарите на гостите и според отзивите въвеждаме промени в програмите, подчерта Ива Гацева.

Тази година наблюдаваме и сериозно „събуждане“ на корпоративния сегмент. Отмина стресът от Ковид времената и корпорациите се върнаха към живите събития и срещи. „Феста Виа Понтика“ в Поморие е един много добър избор за провеждане на събития. Разполага с 15 дка прекрасен парк, мултифункционално игрище, амфитеатър, 2 външни басейна, външен барбекю ресторант с навес с капацитет 120 души, основен ресторант с капацитет от 450 човека, винарна с капацитет – 150 души, модерна и просторна конферентна зала, СПА център с вътрешен басейн и пълно оборудване за физиотерапия, терапии с поморийска кал и луга. Не на последно място разполага и с плажна зона с волейболно игрище. В едно изречение покриваме огромен спектър от събития, които могат да се проведат в комплекса, обясни Ива Гацева. В същото време местоположението на Поморие е много удобно и от транспортна гледна точка: само на 10 км. от магистрала „Тракия“ и 8 км. от летище Бургас.

„Феста Виа Понтика“ в Поморие има голяма винарна

От октомври тази година се предвижда започване на цялостен ремонт и реновация на хотел „Феста Панорама“ в Несебър. Освен мерки по енергийна ефективност ще реализираме и цялостни ремонтни дейности, за да дадем съвременен облик на хотела и да подчертаем уникалното местоположение и прекрасната панорама, която се разкрива пред него, обяви Ива Гацева. „Феста Панорама“ е първият хотел от групата, отворил за първи път през юни 2003 година. 

В момента се осъществя цялостна реконструкция на другия хотел от групата – „Феста София“, който се намира на бул. „България“. Ремонтът е предвидено да приключи в края на лятото и от есента на тази година да отвори напълно преобразен за своите клиенти. Освен нов облик, той ще носи и нов бранд, част от голяма международна верига, с която сключихме договор за франчайз. Съвсем скоро ще можем официално да обявим бранда, за който сме първият обект в страната, каза Гацева.

Работи се още и за модернизацията на хотел „Дунав Плаза“ в Русе, който е част от групата от 2021 г., както и на петзвездния „Феста Уинтър Палас“ в Боровец, който е бутиков хотел.

Феста Уинтър Палас е бутиков хотел в Боровец

С новите инвестиции ще разширим сериозно и каналите на продажби, с които работим. Наскоро направихме голяма промяна в използвания от компанията софтуер като заложихме на ERP система, която дава възможност на управление на всички процеси от различните точки на продажба от едно място. Този процес на интеграция все още продължава и заема голям ресурс, но сме убедени в положителния му ефект в бъдещото развитие на компанията, допълни Ива Гацева.

Мирослав Иванов