Новини Турагенции

Чудите се коя да е следващата ви лятна дестинация?

   

Испания е харесвана от българите
  Екватор

Испания е перфектното място за всяко морско приключение. Страната е известна с красивите си плажове, богата култура и множеството възможности за забавления. От дълги разходки по крайбрежните улици, през китни тапас, та чак до незабравим нощен живот – в нея има всичко необходимо за една уникална ваканция!

Туроператорът „Екватор“ предлага на българите богата палитра от опции за почивка в Испания с директни полети от София до Барселона, Малага или Валенсия. Може да избирате между Коста дел Сол, Коста Брава, Коста Азаар, Бенидорм, Коста Дорада, Перлите на Каталуния, Перлите на Андалусия и др. Цените са много изгодни и започват от 689 лв. за 7 дни в триздвезден хотел със самолетни билети за края на месец май, трансфери и медицинска застраховка. Разбира се, има предложения и за 4- и 5-звездни комплекси.

Един от най-предпочитаните региони в страната е

Каталуния - земя на богата история,

културно разнообразие и изумителни пейзажи. Намираща се на североизточния бряг, тя се отличава с неповторим характер и атмосфера, която привлича пътешественици от целия свят. От космополитната столица Барселона с нейните впечатляващи архитектурни диаманти като Саграда Фамилия и Парк Гюел до живописните върхове на Пиренеите и плажовете на Коста Брава, регионът предлага изобилие от възможности за забавления.

Допълнително “Екватор” има предложения, които включват 2 екскурзии, а пакетните цени започват от 794 лв. Тези варианти са идеални за онези, които искат да съчетаят почивката с екскурзията. Времето на Коста Дорада вече е приятно за плаж, така че е идеалното решение за морско преживяване преди високия сезон.

Онези туристи, които пък искат по-интензивна програма, могат да избират между много допълнителни екскурзии, които да ги запознаят с всички каталунски богатства.

Екскурзията "Шедьоврите на Гауди" предлага удивително пътешествие в света на архитектурното майсторство на Антонио Гауди в Барселона. Туристите ще посетят най-известните творения на Гауди, включително Саграда Фамилия и Парк Гюел. С включени входни такси, екскурзията осигурява лесен достъп до тези символични забележителности, позволявайки на гостите да се насладят на тяхната красота и величие без стреса от организацията на посещението. Това е незабравимо пътешествие, което разкрива вълнуващата архитектурна визия на Гауди и неговото влияние върху градската среда на Барселона.

Освен тези забележителни места в

Барселона,

туристите могат да изберат и екскурзии в целия регион. Едни от по-популярните избори са Монстерат и Бесалу. За любителите на изкуството “Екватор” са подготвили и специална програма “Светът на Дали”, която ще запознае туристите с живота, бита и творчеството на художника.

Допълнително много от туристите избират да посетят фламенко вечер, за да се потопят напълно в духа на Каталуния. Фламенкото е не само музикален и танцов стил, но и израз на испанската страст и емоция. Произходът му се корени в андалусийската култура и история, като съчетава в себе си влияния от гръцка, римска, арабска и ромска култура. Чрез интензивните ритми, изразителните текстове и страстните танци, фламенкото пренася усещането за любов, тъга, страдание и радост, което присъства в сърцето на испанския народ. Заобиколен от мистерия и емоция, фламенкото представлява неизбежна част от културното богатство на Испания и непреходен елемент от изживяването на истинската испанска атмосфера.

Не по-малко забележителности предлага другата известна област –

Андалусия.

Тя е сред най – популярните и втората по големина от 17-те области в Испания. Столицата й и най – голям град е Севиля. Андалусия разполага с 600 км пясъчни плажове, планини и много девствени кътчета. Нощният живот е много развит – ресторанти, барове, клубове. В зависимост от настроението си избирате по какъв начин да се забавлявате.

Коста дел Сол е уникална дестинация за почивка в региона. Някога основното препитание за населението е бил риболовът, но през 50-те години на 20 век районът започва да се развива като туристическа дестинация. Крайбрежието е привлекателно за почивка със своето спокойно море, докосващо се до планински склонове. Там се срещат средиземноморски бриз с планинската прохлада. Предложенията за ваканция са в района на Малага.

Не е за изпускане и Коста Азаар

регион на източното крайбрежие на Испания, разположен в провинцията Кастелон.

Известен е с красивите си плажове, мекия климат и живописна природа. Има множество туристически дестинации за разглеждане по време на почивка, а регионът е известен с производството на качествено вино. Това място има богато културно наследство и множество исторически места и паметници, включително средновековни замъци и църкви. Предложението за почивка на туристическа агенция “Екватор” на Коста Азаар се съсредоточава върху Пенсикола, Валенсия и Морея.

Испания е страхотна лятна дестинация, която предлага богата палитра от преживявания. От морски забавления, през пламенни фламенко вечери и вкусна средиземноморска храна, до уникална архитектура и култура. Страната съчетава най-доброто от летния начин на живот с разкошното си време и разпусната атмосфера. Подарете си прекрасно преживяване с някоя от програмите на “Екватор”.

Йоана Шомова