Новини Събития

Какво трябва да знаете преди да посетите Севиля?

   
Какво трябва да знаете преди да посетите Севиля?

Има много причини да посетите Андалусия, но никоя не е по-завладяваща от нейната оживена крайречна столица. Първоначално основана от римляните и по-късно завладяна от маврите, Севиля е богата на културни традиции. Според Алваро Кармона, гид на ToursByLocals, базиран в града:
„Като едно от най-значимите атлантически пристанища на Иберийския полуостров, датиращо от древни времена, неговото монументално наследство създава невероятна комбинация от история, красота и храна, на която пътешествениците да се насладят. Елегантен и безкрайно привлекателен, градът прави почти постоянни напомняния за времето си под мавританско управление с поразителни забележителности, като кралския дворец Алкасар де Севиля (едно от най-красивите места за посещение в Испания) и кулата Ла Хиралда.

Севиля е родното място на фламенкото с много места, на които посетителите могат да вземат урок по този вид танци или да гледат шоу. Градът предлага и музеи от световна класа.

Гобленът от влияния, изобилието от регионални продукти и огромният местен талант се комбинират в кулинарна сцена, която съперничи на многото сериозни играчи от цялата страна. Освен това средиземноморският климат означава слънце, синьо небе и топло време през цялата година — така че винаги е подходящо време за разглеждане на забележителности и да се насладите на напитка в заведение на открито.

Независимо дали искате да обиколите обектите на ЮНЕСКО или да опитате вкусни тапас (вероятно и двете), използвайте тази статия на T+L, пълна с препоръки от местни хора, за да планирате перфектното пътуване до Севиля.

Pixabay

Най-добрите неща за правене

Обиколка на кралския дворец Алкасар де Севиля

Първото нещо в списъка със забележителности на повечето туристи, посещаващи Севиля, е този дворец, включен в списъка на ЮНЕСКО със световно наследство - зашеметяващ архитектурен шедьовър, увенчан с декоративни плочки, дърворезби и произведения на изкуството, израснали от цитадела от 10-и век.

Посещение на Севилската катедрала

Впечатляващата катедрала е най-голямата готическа християнска църква в света. Като оставим настрана размера, тя е невероятно красива и се гордее с емблематичната кула Ла Хиралда - първоначално построена като минаре за Голямата джамия в Севиля и по-късно превърната в камбанария.

Насладете се на фламенко шоу

„Нито едно пътуване до Севиля не е пълно, без да изпитате страстта и интензивността на традиционното фламенко шоу“, казва Антонио Морила, главен портиер в Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel, Seville. La Casa del Flamenco и Tablao Flamenco El Arenal са едни от най-известните места за наслаждаване на андалуския танц.

Научете повече за испанската история в Archivo General de Indias

Заемащ величествената сграда на търговската гилдия от 16-и век, Archivo de Indias е архив, посветен на историята на „Новия свят“. Той съдържа повече от 80 милиона страници документи, снимки, рисунки и дневници от имена, като Колумб, Кортес и Писаро.

Pixabay

Разходете се из Plaza de España

Проектиран от севилския архитект Анибал Гонсалес за Иберо-Американската изложба от 1929 г., Plaza de España е една от перлите в короната на Севиля. Известният площад се състои от великолепни сгради, които съчетават елементи от различни архитектурните стилове плюс голям фонтан, канали и мостове.

Най-добрите квартали за посещение

Санта Круз

Старият еврейски квартал е известен със своите тесни, криволичещи улици, изпълнени с варосани къщи, живописни площади и най-известните забележителности на града, включително Кралския дворец, Севилската катедрала, Ла Хиралда и Музея на фламенкото.

Ел Аренал

Разположен на западния бряг на река Гуадалкивир, Ел Аренал предлага оживена атмосфера, исторически сгради и културни забележителности, като арената за корида Maestranza и Torre del Oro. Според Морила, това е чудесен квартал за тапас и нощен живот.

Триана

Фламенко е родено в Триана и жилищният квартал все още е добро място за танцови шоута. „Невероятните гледки към центъра на града, керамичните работилници и многото барове го правят чудесен район за туристите“, казва Кармона.

Най-доброто време за посещение

С повече от 3000 слънчеви часа годишно, Севиля е наистина красива всеки ден от годината. Кармона предпочита началото на пролетта, когато повече от 40 000 портокалови дървета цъфтят едновременно.

Как да стигнете до там?

Летище Севиля се намира само на 10 км от центъра на града. То обслужва главно вътрешни полети, тъй като повечето чуждестранни туристи идват през Мадрид.

„Ако идвате от друг испански град, особено от столицата, влакът е чудесен вариант. Високоскоростните влакове (AVE) са много удобни, надеждни и бързи, позволявайки ви да стигнете до Севиля от Мадрид за приблизително 2.5 часа“, обяснява Морила.

Как да се придвижвате из Севиля?

Севиля е замислена много преди изобретяването на автомобилите, когато хората са ходели пеша и са яздили коне. „Според мен разходката е най-добрият начин бавно да се насладите на красотата на многото площади, църкви, градини, музеи, забележителности и барове“, съветва Кармона.