Анализи Новини

Топ 5 на най-добрите места, които да посетите в Дъблин

   
Топ 5 на най-добрите места, които да посетите в Дъблин

Има много повече за правене в Дъблинот това, което можем да си представим – градът е богат на история и предлаганевероятна английска литературна сцена, която лесно се конкурира с всеки друг англоговорящ град. Халбата с бирав края на деня е просто бонус, предава „Forbes“.

Ако планирате пътуване до Дъблин тази пролет, ще искате да включите следните места в маршрута си. Тези музеи варират от исторически забележителности до забавни съвременни експонати и интерактивни музеи. Ето 5 от най-добрите места, които да посетите в Дъблин:

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse си заслужава посещението – дори и да не сте непременно фен на пивоварната. Многоетажният, интерактивен музей разполага с „Университет на Гинес“, където гостите могат да се научат как да наливат перфектната халба с бира, музей на изкуството, който показва многобройните сътрудничества на Гинес през годините и ресторант на самия връх, където гостите могат да се насладят на зашеметяващите гледкина Дъблин.

Малкият музей на Дъблин

Келтската столица има богата история, голяма част от която включва граждански вълнения и борба за независимост. Малкият музей на Дъблин описва невероятната история на Дъблин от въстанието през 1916 г. до посещението на Джон Кенеди в града и още социални и политически допирни точки.

Библиотека на колежа Тринити

Вероятно сте виждали тази грандиозна университетска библиотека, докато сте разглеждали социалните мрежи. Дългата стая в Старата библиотека е построена между 1712 и 1732 г. и може би е една от най-смайващите библиотеки в света.  Заслужава да се отбележи, че библиотеката на колежа Тринити също е дом на известната Книга на Келс.

Дъблински замък

Въпреки че не е толкова грандиозен или в стил Хари Потър като някои от замъците, които ще откриете в ирландската провинция, посещението на Дъблинския замък все пак си заслужава разходката. Сгушен в популярния район Temple Bar, този исторически обектдатира от 1204 г. и се гордее съссредновековна кула, разкопки от времето на викингите и много други.

Kilmainham Gaol Museum

Kilmainham Gaol Museum е бивш затвор, превърнат в музей и учебно заведение. Гостите могат да обиколят внимателно запазения затвор – акцентите включват оригиналните килии, където са били държани водачите на Великденското въстание – много от които все още носят имената на видни личности като Патрик Пиърс и Констанс Маркевич. Гостите ще се разходят и през Главната зала, като любителите на киното вероятно също ще я разпознаят – тя често се използва като декор за големи ирландски филми.