Новини Транспорт

Италия предлага нощен влак за обиколка на страната

   
Италия предлага нощен влак за обиколка на страната

Чисто нов нощен влак, който ще мине по релсите из цяла Италия, стартира през месец юни. Услугата "Милано - Лече" е част от новата лятна програма на железопътния оператор Trenitalia.

Италия вдига летвата в железопътните приключения, въвеждайки нови ретро туристически маршрути, като този между Рим и Доломитите. Влаковете вече се движат по него от няколко месеца. Но те далеч не свършват дотук.

Trenitalia току-що обяви планове си за някои нови услуги, които да стартират през лятото. Най-забележителният е маршрута през уикенда, по който пътува през нощта. Той минава по дължината на целия "ботуш", през някои от най-забележителните градове в Европа.

Пътешествието стартира в 22:45 ч., местно време, от Милано, в северната част на страната. Влакът ще се отбие през Парма, Реджо Емилия, Модена, Болоня, Фоджа, Барлета, Бари, Монополи, Фазано, Остуни и Бриндизи, преди да пристигне в Лече в 7:57 часа.

В другата посока, пътниците потеглят от Лече в 21:05 и пристигат в Милано в 7:35 сутринта. Изненадващото е, че цялата тази обиколка е на цена от 39 евро. Trenitalia също обяви връщането на влаковете по няколко други линии.

А защо има толкова много услуги?

Е, според изпълнителния директор на Trenitalia, Стефано Куцила, броят на доволните клиенти и добрите отзиви, са се покачили през последните няколко години. Вътрешното търсене на железопътни услуги, като изключим туристите, също нараства. Оттогава операторът е инвестирал много в качественото обслужване.

"Влакът играе централна роля в живота на хората, не само като транспортно средство, но и като място за насърчаване и разпространение на споделена култура на здраве, приобщаване и устойчивост. Опитът ни позволява да предложим уникален модел на съвършенство, благодарение на хилядите влакове и автобуси, които придвижват милиони хора всеки ден", коментира той.