Новини Събития

Остров Сардиния предлага безплатни нощувки - как да се възползваме от тях

   
Остров Сардиния предлага безплатни нощувки - как да се възползваме от тях

Остров Сардиния е една от многобройните приказни места, които можем да посетим в Италия. Място с красиви плажове и кристални води, някои отиват там, за да плажуват, а други - за да търсят силни усещания.

Именно към втория тип туристи е насочена програмата Leg's Go In Cammino. Тя има за цел да помогне на всички желаещи да опознаят другото лице на втория по големина остров в Средиземно море - отвъд скъпите яхти и плажовете с луксозни заведения. Защото Сардиния е много повече и е притегателна за тези, които обичат да бъдат сред природата и най-дивите й и красиви кътчета.

Програмата е с акцент върху рядко посещавания югозападен бряг на острова, известен и като миньорски район. За целта се предлагат три безплатни нощувки на желаещите да прекосят маршрута Санта Барбара. Той е дълъг над 500 км, разделен е на 30 етапа, минава през извисяващи се пясъчни дюни, буйни гори, скалисти склонове и близо 150 изоставени мини.

Освен да се насладят на всички природни красоти по маршрута, туристите ентусиасти ще могат да се докоснат отблизо до местното население в тази част от Сардиния и да опитат традиционната кухня от региона. 

Инициативата осигурява до три безплатни последователни нощувки на туристи под 35 години, които трябва предварително да се регистрират на сайта й. При настаняване получават и ваучери за консумация в местни заведения. А след като безплатните нощувки изтекат, плащат по 28 евро на нощ в квартирите и по 20 евро в местата за хранене, пише BBC.

Leg's Go In Cammino стартира през октомври миналата година, а още до нейния край се отбелязва значителен скок на туристите, извървели част от 500-километровия маршрут - цели 1521. Засега само 196 души са преминали цялото трасе, открито през 2017 г.

Това най-често отнема около месец или малко повече. А за това време може да се видят както пътеки за мулета от 800 г. пр. н. е., така и ЖП линии от XIX век, но и много повече. Истинско пътешествие между вековете и епохите от историята на остров Сардиния.