Турагенции

Бохемия съчетава градски живот и приключения сред природата в програмата си за Източна Канада

   

Канада предлага уникална природа
  Бохемия

Живописни гледки, красива природа и гостоприемни хора… именно това привлича хиляди туристи ежегодно към Канада. Втората най-голяма страна в света съчетава космополитния живот с културни и природни богатства, коета я прави едно от най-интересните места на планетата.

За това и туроператорът “Бохемия” се е погрижил да създаде екскурзия, която представлява идеалния баланс между модерния живот и приключенията на открито. С дати за отпътуване през юни, септември и октомври, и цени, започващи от 6749 лв на човек, това пътуване е страхотен избор! В пакетната цена са включени самолетен билет София - Монреал и Торонто - София с включени всички такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг, посрещане на летището от представител на обслужващата агенция, групов трансфер летище - хотел - летище, транспорт по описания в Канада маршрут с туристически автобус, 2 нощувки със закуски в Монреал, 2 нощувки със закуски в Квебек, 2 нощувки със закуски в Отава, 2 нощувки със закуски в Торонто, туристическа програма с местни екскурзоводи в Монреал, Квебек, Отава и Торонто, посещение на базиликата "Света Анна де Бопре", фото-пауза при водопада Монтморенси, посещение на Канадския парламент и Канадския исторически музей в Отава с местен екскурзовод и включени входни такси, круиз из архипелага Хиляда острова (около 1 час), входна такса за кулата Си Ен Тауър в Торонто, екскурзия до Ниагарския водопад с местен екскурзовод и включена разходка с корабче, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 евро към "Евроинс" и водач-преводач от България. 

Канадското приключение

започва в Монреал.

Градът е един от най-старите и "най-европейски" градове в Северна Америка, предлагащ вълнуваща смесица от френска и английска история и култура. В Монреал има много интересни забележителности като например базиликата “Нотр-Дам дьо Монреал“, издигната върху останките на параклис, датиращ от 1673 г., и старото пристанище, превърнало се в любимо място за местните. С “Бохемия” туристите ще могат да посетят и възвишението „Маунт Роял“ - една от географските забележителности на острова, от където се открива впечатляваща гледка към града и река Сейнт Лорънс. От друга страна централен Монреал ще впечатли посетителите с калдъръмените си улички, много ресторанти и небостъргачи, които представляват система от взаимно свързани офисни кули, хотели, жилищни и търговски комплекси, зали за различни събития и изложби. По желание туристите могат да посетят и Монреалската ботаническа градина – една от най-известните ботанически градини в света, основана през 1931 г. по време на Голямата депресия.

След това групата ще се отправи към

Квебек - люлка на френската цивилизация

в Северна Америка. Това превръща града в жив урок по история със забележителна смесица от архитектура, изкуство и култура, включен в списъка на ЮНЕСКО. Туристите ще имат възможността да разгледат крепостните стени на Стария град, Цитаделата – военна крепост завършена през 1812 г. и най-старата военна сграда в Канада, използвана днес като официална резиденция на монарха и генерал-губернатор, както и сградата на парламента. За финал остава и емблематичният хотел Шато Фронтенак. Той носи призът “Най-фотографиран хотел в света”. Разположен на скала с изглед към река Свети Лаврентий, този грандиозен хотел предлага луксозно настаняване и богата история, която може да бъде проследена до края на 19-ти век.

Първата екскурзия сред природата ще е именно до водопада Монтморенси. Той е едно от най-забележителните природни чудеса на Квебек и популярна туристическа атракция, разположена на около 12 километра североизточно от центъра на град Квебек. Със своите 83 метра височина, водопадът е с около 30 метра по-висок от Ниагарския водопад, което го прави впечатляваща гледка, която не бива да се пропуска.

Следва посещение на Отава -

столицата на Канада, призната за третия най-чист град в света. Намира се в източната част на провинция Онтарио, на едноименната река. Градът е основан през 1826 г. с името Байтаун (Bytown), а през 1855 г. приема името Отава. Днес е технологичен и политически център на Канада и се счита за един от най-красивите градове в света. Първоначалните граници на града се разширяват постепенно, чрез включването на нови райони. През 2001 г. територията на града нараства значително, чрез обединяването на нови градове. Името „Отава” произлиза от думата “adawe” и означава „търгуване”. По време на панорамната обиколка на града туристите ще имат възможността да разгледат Парламентарния хълм с величествените неоготически сгради на Парламента, канала Ридо, хотел „Шато Лорие“, площадът на Конфедерацията и Националния военен мемориал. 

За финал остава

впечатляващият Ниагарски водопад.

Несъмнено това е едно от чудесата на природата. Водопадът се простира между две държави и между градовете близнаци Ниагара Фолс (САЩ) и Ниагара Фолс (Канада). Той се състои от три части: Подковата, наречена така заради формата си, Американския водопад и по-малкия водопад Брайдъл Вейл. Подковата е най-голямата от трите части на водопада и се намира на територията на Канада, от където гледката към водопада е много по-вълнуваща. В програмата си “Бохемия” включва и разходка с корабче за наблюдение на водопада, което прави преживяването истински незабравимо. За по-смелите има опция и за разходка с хеликоптер над водопада. 

С тези красиви гледки, уникални градове и интересен начин на живот, Канада определено е впечатляваща дестинация. В заключение, Канада предлага нещо уникално за всеки. Независимо дали търсите приключения в дивата природа, културни изживявания или просто спокойствие и красота, Канада ще ви очарова и вдъхнови с богатството си и разнообразието на своите забележителности. 

Посетете Канада с "Бохемия! Разгледайте програмата тук!

Йоана Шомова