Новини Събития

Ваканцията в Гърция става все по-скъпа, но туристите не се отказват

   
Ваканцията в Гърция става все по-скъпа, но туристите не се отказват

Цените са се покачили средно с 15 процента, хит са малките острови. По-скъпи от миналата година са туристическите услуги в Гърция, но чужденците не се отказват от почивка. Интересът им се насочва към малките острови, съобщава БНР. Средно с 15% е по-висока цената на туристическите услуги през този сезон, каза председателят на съюза на туроператорите Лисандрос Цилидис. Причината е във високите цени на материалите и продуктите.

В различен диапазон се движи покачването на цените и в заведенията за хранене - зависи от категорията, от поръчката и цялата услуга. В същото време хотелиери и ресторантьори се опитват да поддържат достъпни цени за клиентите си. Много от клиентите компенсират поскъпването в туризма с намаляване броя на нощувките, ограничаване на допълните разходи, но не се отказват от почивка в Гърция, казват хотелиерите.

Тази година хит са малките острови, където цените са по-ниски, сочи информацията от туроператорите. По предварителни резервации се очаква този туристически сезон да е много по-добър от миналата година, която пък беше най-силната туристическа година. Тази година се очакват повече туристи от балканските страни, а също американци и китайци, става ясно от информация на туристическото министерство в Гърция.