Новини Транспорт

Приказен трамвай тръгва по линия номер 10 в София

   
Приказен трамвай тръгва по линия номер 10 в София

По трамвайна линия 10 от днес ще тръгне един приказен трамвай, нарисуван от децата от 51 средно училище "Елисавета Багряна" като част от съвместния проект "Разкажи ми приказка", съобщи пред журналисти изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев на "Спирка на азбуката" на пл. "Славейков", открита преди дни.

Трамваят ще се движи по линия 10 около 2-3 месеца, като се надяваме с това да внесем малко пъстрота в столицата, посочи още Дилчев, цитиран от БТА.

"Приказният трамвай" ще се движи по обичайното разписание, той става част от превозните средства, които всеки ден се използват, добави Дилчев. По думите му това ще е само част от поредицата инициативи, които ЦГМ ще направи с децата от 51-во училище.

Изпълнителят директор обясни, че предстои една част от неугледните спирки в крайните квартали на София също да бъдат нарисувани, след като се представи и одобри проектът. Това е един от начините да направим столицата по-пъстра и градския транспорт още по-привлекателен, посочи Дилчев.

Продължаваме и към днешна дата да работим за подобряване на услугата и коригиране на разписанията, за даване на нови възможности на гражданите, както и за закупуване на нови превозни документи на по-атрактивни цени, посочи изпълнителят директор на ЦГМ. Той изрази надежда, че градският транспорт в столицата ще се превърне в предпочитан начин за придвижване.

Младите художници от 51-во училище също присъстваха на първата обиколка на "трамвая на приказките". Те разказаха, че са имали задача да изберат любима тяхна детска приказка, която да пресъздадат с рисунка. Приказките, които могат да бъдат видени, са "Грозното патенце", "Лисица и щъркел", "Малкият принц" и други.