Новини Събития

Рекорден брой туристи са посетили Истанбул през първите четири месеца на годината

   
Рекорден брой туристи са посетили Истанбул през първите четири месеца на годината

Рекорден брой туристи са посетили Истанбул през първите четири месеца на годината, като в този период в мегаполиса са пристигнали над 5,2 милиона туристи, съобщават за БТА от турското министерство на културата и туризма. Броят на чуждестранните туристи в Истанбул се е увеличил с 9,94 на сто в сравнение със същия период на миналата година.

По данни на министерството на културата и туризма през април Истанбул е посрещнал 1,5 чуждестранни посетители - с 14,60 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година. По този начин мегаполисът е станал основен двигател на турския туризъм.

Най-голям брой посетители в Истанбул през април са пристигнали от Русия - 167 824 души, следвана от Германия - 109 202 души, Иран - 80 193 души и САЩ - 68 103 души. След Съединените американски щати се нареждат Франция, Великобритания и Саудитска Арабия.

Най-много пътници са пристигнали през летище "Истанбул". През април летището е било предпочетено от 1,6 милиона чуждестранни посетители. Близо 395 хиляди туристи са пристигнали на летище "Сабиха Гьокчен" в азиатската част на града.