Анализи

Министър Милошев: Ще внасяме и работници, и полицаи за Черноморието

   
Министър Милошев: Ще внасяме и работници, и полицаи за Черноморието

Ще внасяме и полицаи: „Ще дойдат полицаи от Чехия, Полша, Румъния и Германия. Това е хубав знак. Сигурността е ключов въпрос за туризма, особено през лятото. Понякога туристите са екстравагантни, но ние сме домакини и трябва да ги пазим.”, допълни министърът.

Концесионерите и наемателите на плажовете трябва да са щастливи, защото МС прие решение, с което регулирането на водоспасителната дейност на Черноморието ще се изпълнява по старата наредба този сезон, подчерта той.

„Като министър на туризма казвам: „Българското Черноморие е едно райско място, заповядайте.” Поканих министрите Галя Кондева и Петър Димитров да направим необходимите проби, за да покажем, че нашето море е чисто”, увери той.

Той подчерта, че цените на чадърите и шезлонгите са регулирани.

За украинските бежанци, настанени по хотели в страната, Милошев коментира: „Украинската програма е казус, който се случи заради агресията на Русия в Украйна. Има проблеми в тази програма, има забавени плащания. Тази мярка казва работодателите кредитират този процес, защото поемат гражданите на Украйна, плащат за услугите им и чакат средства от държавата. Има плащания още от 2022 г., които в момента се дискутират.”

Той е категоричен, че липсата на регулация при екскурзоводната дейност е лошо решение и засяга сигурността на страната ни.