Новини Събития

България е домакин на срещата на европейската асоциация на летищата

   
България е домакин на срещата на европейската асоциация на летищата

Страната ни в лицето на СОФ Кънект-операторът на летище София е домакин на 22-та среща на Форума за лидерство и човешки ресурси на европейската асоциация на летищата ACI EUROPE. Поздравителен адрес към участниците в срещата изпрати Ивайло Иванов, министър на труда и социалната политика. В началото на форума СОФ Кънект обяви своето членство в Българската асоциация за управление на хора, а Добромира Сярова-Манасиева, член на управителния съвет на организацията официално връчи сертификата за членство на компанията.

„Форумът събира лидери и водещи експерти в областта на управлението на човешките ресурси. Това е уникална възможност да обсъдим най-новите тенденции, предизвикателства и иновации, които ще формират бъдещето на авиационната индустрия. Радваме се, че точно България и най-голямото международно летище са домакини на престижното събитие.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

В двудневната програма лидерите в областта на човешките ресурси обсъждат най- новите тенденции и предизвикателства в индустрията. Събитието предлага множество панелни дискусии, които насърчават обмена на опит и идеи. Основните теми са иновации в управлението на таланти, стратегически подходи към развитието на служителите и бъдещето на работната среда, устойчивото развитие на работната сила и др.

Представянето на СОФ Кънект в рамките на форума поставя акцент върху трансформиращата роля на изкуствения интелект (АI). За приноса на България и водещи български компании на световния АI терен, масовото навлизане на тези технологии и ползите от тях за различни индустрии разговарят в специален панел Анелия Димова – главен директор човешки ресурси на СОФ Кънект, Веска Давидова – главен оперативен директор в Ontotext, Мария Шишкова – управляващ партньор на AIMS, Добромира Сярова-Манасиева и Венцислава Кюлева – мениджър човешки ресурси в Титан Златна Панега.