Новини Турагенции

Екватор започва с програмите в Сицилия

   
Екватор започва с програмите в Сицилия

Сицилия - най-големият остров в Средиземно море, е дестинация, която съчетава богато историческо наследство, разнообразна природа и изключителна кулинария. Разположен на юг от италианския полуостров, този очарователен остров предлага уникално съчетание от култури, което го прави незабравимо място за посещение.

Сицилия е била кръстопът на цивилизации, като през вековете е била владяна от древни гърци, римляни, византийци, араби и нормани. Тези различни култури са оставили своя отпечатък върху острова, създавайки изключителна архитектурна и историческа палитра. В градове като Палермо и Сиракуза могат да се видят впечатляващи катедрали, антични театри и дворци, които разказват за славното минало на Сицилия.

Островът наистина е един неописуем микс от различни култури, които се съчетават по възможно най-красивия начин. Като добавим и приказните плажове и средиземноморската кухня, мястото се превръща в същински магнит за туристи.

Cross a live lava field on Mount Etna | A&K Villas

Вулканът Етна също привлича хиляди посетители. Това е най-високият действащ вулкан в Европа и е живописен фон на много италиански градове. Етна се намира в сърцето на Сицилия и няма по-добър начин да се разгледа от нощувка в подножието ѝ. Най-близкият град - Катания - се намира в подножието на вулкана и е вторият по големина град на острова. Мястото целогодишно се радва на туристи и интересът към него е абсолютно оправдан! Освен спираща дъха гледка към Етна, градът предлага и разнообразна архитектура, интересни забележителности и страхотна кухня.

Лятото е перфектният сезон да се потопите в островния живот и да опознаете Сицилия! За това и “Екватор” предлага екскурзии и почивки с полети от София и Варна всяка седмица до октомври. Туристите на туроператора могат да избират между екскурзионна обиколна програма “Сицилия от А до Я” и почивка в един от курортите на острова. А моментът е повече от подходящ за планиране на лятна почивка до Италия - в момента “Екватор” има страхотни промоции и места в топ дестинациите в Сицилия.

Цените за почивките започват от 590 лв. на човек и включват: самолетен билет София - Катания - София с директен полет на Wizz Air, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 1 малък ръчен багаж до 10 кг (с размери 40х30х20 см), летищни такси, трансфер летище - хотел - летище и 7 нощувки в хотел по избор. Туристите могат да се възползват и от "Пакет максимална сигурност", медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А) и туристическо обслужване на български на място.

За хората, желаещи да опознаят по-добре Сицилия, “Екватор” предлага и богата палитра от допълнителни екскурзии като: Етна и Таормина, Сиракуза и Ното и Ачиреале. А за онези, които искат да вземат максимума от Сицилия - програмата “Сицилия от А до Я” е перфектното решение, тъй като по време на нея се посещават над 10 града. 

Палермо, столицата на Сицилия, несъмнено е една от н ай-вълнуващите спирки. Градът е изключителен културен и исторически център, който събира дълговековна история. Вълнуващият пазар Ballarò, театър Massimo и Капуцинските катакомби са само част от забележителностите. Градът е известен с вкусната си кухня, включваща специалитети като аранчини и каноли. Палермо е динамичен и оживен, с богата музикална сцена и фестивали, които привличат хиляди туристи всяка година. Той е перфектна дестинация за любителите на историята, културата и кулинарията.

Palermo, Sicily, Italy – PSA International

Вулканът Етна определено е сред хайлайтите на пътуването! Той е впечатляващ и при обиколка туристите могат да видят някои от кратерите му от близо. От друга страна Таормина е истинското съкровище за любителите на историята и изкуството. Градът има уникална запазена архитектура, която италианците считат за народно богатство, а най-голямата забележителност е гръцки амфитеатър, който разкрива спираща дъха гледка към морето и вулкана Етна - уникално съчетание на огън и вода!

Сиракуза от друга страна е град със славна история, като според мнозина той по нищо не е отстъпвал на Рим и Картаген. Из Стария град все още се носи дух на аристократизъм и богат, пъстър живот, който прави дори безцелното обикаляне на уличките уникално преживяване. Ното и Ачиреале също са впечатляващи градчета, които са запазили традиционния дух на Сицилия. Архитектурата същински те пренася в друга епоха и екскурзиите са идеални за разходка през времето.

Insider Noto Private Tour from Syracuse - Tourist Italy

В рамките на 8 дни туристите ще видят и преживеят Сицилия, както никога досега. Дестинацията е подходяща както за дългогодишните любители на Италия, така и за напълно “начинаещи” пътешественици. Сицилия съчетава всичко хубаво от италианската култура с богатството, оставено от гърците, византийците и арабите. Островът наистина предлага изключително разнообразни гледки и преживявания и несъмнено почивката там ще остави незабравими спомени!

Йоана Шомова