Новини Хотели

СПА хотел Хисар – точното място за Вашата почивка

   
СПА хотел Хисар – точното място за Вашата почивка

СПА хотел „Хисар“ Ви предлага идеалната почивка в съчетание с чист въздух, красив затворен парк, 43-градусова минерална вода от извора Парилките с доказан лечебен ефект, вътрешни и външни басейни, зали за спорт, игрища за боулинг и тенис, минифутбол, колоездене, внушителна скулптурна колекция.

Хотелът е  разположен в един от най-красивите паркове на град Хисаря, който е заобиколен от топли извори с минерална вода. Намира се на 170 км от София и на 45 км от Пловдив.

Съчетанието на превъзходен климат, термоминерално находище и културно-историческо наследство превръщат града и района в своеобразен притегателен център за лечение и отдих. Тук се предлагат целогодишно висококачествени туристически продукти, основаващи се на разнообразието, уникалността и автентичността на природните и културни богатства.

Комлексът раполага с общо:

– 140 двойни стаи и 26 апартамента разпределени в Стандартно и Делукс крило;

– два изискани ресторанта, различни по стил и големина;

– СПА център, предлагащ диапазон от специализирани програми за лечение,  профилактика, рехабилитация и детоксикация;

– спортно-развлекателни услуги като боулинг, тенис на корт, тенис на маса, билярд, мини футбол, колоездене и фитнес център;

– конферентни зали за организиране на обучения и семинари;

Любителите на изкуството със сигурно ще оценят внушителната скулптурна колекция разположена в просторния и красив парк на хотела. Произведенията надхвърлят 90 бр. и са на известни бълграски творци.

Най-голямото ни богатство си остава минералната вода. Извecтнo e, чe гpaдът e eдин oт нaй-cтapитe ĸypopти y нac, нo мaлĸo xopa знaят, чe имeннo тyĸ ce пocтaвя нaчaлoтo нa opгaнизиpaнoтo бaлнeoлeчeниe в cтpaнaтa. (Toвa ce e cлyчилo пpeз 1882 г., ĸoгaтo пpaвитeлcтвoтo нa Изтoчнa Pyмeлия издaвa “Πpaвилниĸ зa eĸcплoaтaция нa xиcapcĸитe бaни”).

Минералната вода в СПА хотел Хисар е от извора Парилките, който е един от най-качествените източници на чиста минерална вода с доказан лечебен ефект. Водата е с 43 градуса и слабо минерализирана.

  • Външни басейни с минерална вода – разположени са в парковата част на хотела. Атракционите се покриват с джакузи, различни нива на басейна, мокър бар и бар „Бистро”
  • Вътрешни байсени с минерална вода – плувен басейн с полуолимпийски размерии 6 коридора, детски басейни на различни нива и джакузи.

СПА центърът разполага с четириместна барокамера от най-висок клас –

най-новата и доказано ефективна процедура, по време на която се вдишва 100% чист кислород под повишено налягане до 3 атмосфери, който насища плазмата и другите физиологични течности в организма. Повишената концентрация на кислород оказва антимикробно действие, регулира функционалната и метаболитна активност на организма като ускорява оздравителния процес.

Системата СПА има за цел да се грижи за здравето на човека. СПА означава възможност за почивка, за размисъл, за зареждане с жизнена енергия, използвайки щедростта на целебната вода.

СПА ХОТЕЛ „ХИСАР” е идеалното място за страхотна почивка – там, където водата и спокойствието релаксират!