Турагенции

Мистрал травел прави чартъри до Закинтос

   
Мистрал травел прави чартъри до Закинтос
Плажът Навагио ще остане затворен за туристите и тази година
  Мистрал травел

Туроператорът „Мистрал травел“ стартира от днес директни чартъри от София до гръцкия остров Закинтос, които се изпълняват от националния превозвач „България Еър“. Това обяви за TravelNews Борис Карагеоргиев, управител на агенцията. Първият полет беше пълен с българи, които искат да се запознаят с третия по големина остров в Йонийско море, който е и една от най-популярните гръцки дестинации.

Директният полет за Закинтос предизвика голям интерес

Следващите полети са планирани за 16 септември и 20 септември 2024 г., каза Карагеоргиев. Първата дата е с програма за 3 нощувки, като цените започват от 890 лв. на човек. За 20 септември е с 4 нощувки, като офертите стартират от 960 лв. на човек в зависимост от избора на хотел.

В сумите влизат самолетни билети с включени летищни такси и регистриран багаж 20кг/ 5 кг ръчен багаж с авиокомпания „България Еър“, нощувки, трансфери, медицински застраховки и представител на туроператора.

Закинтос е много красив остров. Венецианците са го наричали Цветето на Изтока, а днес смарагдовосините му води, пясъчните плажове и автентичната гръцка култура привличат милиони туристи към него. Главният град също се нарича Закинтос. На главната му улица се намира църквата "Свети Дионисий". Светецът е покровител на острова. Храмът е построен през 1708 г., обновен е през 1764 г. Пази ценни икони, както и ковчега с останките на светеца-патрон, които са пренесени на Закинтос през 1717 г.

Ето други забележителности на Закинтос, които задължително трябва да видите:

Заливът на корабокрушенците - пиратски кораб се разбил в залива през 1980 г. Един от най-красивите гръцки плажове, на които се намират днес останките му – Navagio, е ограден с отвесни скали. До него се стига само по вода, но преживяването наистина си заслужава. Туристите посещават и околните пещери, разположени сред невероятно сините води на Йонийско море. Той обаче ще остане затворен за посещения и тази година, за да се възстанови природата.

Над Закинтос се намират два хълма, тясно свързани с историята на Гърция. Смята се, че на един от тях – Страни – поетът Дионисиос Соломонос, е написал химна на страната. На Бохали са разположени останките от стар венециански замък. От него се разкрива невероятна гледка към града. Красотата на природата подчертават покритите с цветя хълмове.

Плажната ивица на Лаганас е най-шумният курорт на острова. Но той е едно от последните места за гнездене на застрашен вид костенурка. Затова част от залива е национален морски парк. Всяка година в началото на юни женските костенурки заравят своите яйца в пясъка. След около 50 дни малките костенурки намират пътя си към морето. Само едно на хиляда новоизлюпени обаче оцелява.

Сините пещери също са много известна забележителност. Те са врязани в скалите около нос Скинари, като са достъпни само с лодка. Скалният комплекс е популярен сред туристите заради невероятните ефекти, който създава слънцето, когато се отразява върху пещерните дъна.

Не напоследно място, Закинтос се слави с едни от най-красивите плажове в Гърция. Той е и популярна ваканционна дестинация благодарение на тях, разнообразната природа, възможностите за водни спортове и оживения нощен живот. Островът предлага различни дейности и места за посещение и е сред най-добрите места за семейна почивка и ваканция с приятели в Йонийско море.

Мирослав Иванов