Новини Събития

Варна има ново туристическо лого

   
Варна има ново туристическо лого

Община Варна избра нова графична визия на туристическо лого и слоган, които да се използват в различни комуникационни канали за реклама на морската столица, съобщиха от live.varna.bg. Автор на проекта е Христо Христов. Графичният знак на логото представлява стилизирано изображение на слънце, вълни и хоризонт, изгрев и залез, а слоганът е „Където времето тече различно“. Основната цел е да се илюстрират природните богатства на Варна и да се създаде усещане за движение и преливане, заради изобилието от история, археология, изкуство, архитектура и атмосфера, обяснява авторът.

Проектът на Христов бе избран, след като през месец април т.г. Община Варна обяви конкурс за лого и слоган, които символизират туристическия потенциал на града. До крайния срок 13 май постъпиха общо 53 проекта от цялата страна и едно предложение от Прага. До участие в надпреварата бяха допуснати 45 проекта, отговарящи на критериите, определени в регламента. Останалите  8 проекта не бяха допуснати до оценяване, заради непълен набор от документи, или такива несъответстващи на регламента.

Седемчленна  комисия с председател заместник-кметът по туризма Снежана Апостолова се запозна с идеите и посланието на всеки проект и  разгледа графичните образи. Предложенията трябваше да отговорят на предварително одобрените критерии, като художествени качества - стил, цветови съчетания, асоциативност. Под внимание бяха взети и качеството на изображението, възможностите за мащабиране и приложимост в различни комуникационни канали. Комисията единодушно определи победителя.

На второ място се класира проектът на Ирина Маркова, а на трето - предложението от Володимир Федотов. Комисията реши да отличи с поощрителна  награда, която представлява фотоалбума „Златната древност на Варна“ проектите на Марианна Александрова и Диана Божидарова, както и проектът на Венцислав Цонев.