Новини Хотели

Гранд Резорт Павел Баня Медикал и СПА е новият петзведен хотел в Розовата долина

   
Гранд Резорт Павел Баня Медикал и СПА е новият петзведен хотел в Розовата долина

Преди месец в града-емблема на балнеолечението в България, отвори врати Гранд Резорт Павел Баня Медикал и СПА. На метри от горещите чудодейния извори, изцерили безброй хора от древността до днес, вече посрещат за почивка и лечение в искан 5-звезден оазис на здравето.

Сгушен между хребетите на Балкана и зелените вековни гори на Същинска Средна гора, край многобройните извивки на Тунджа, хотелът предлага комфорт и приказна панорама към красотите на Розовата долина.

От балкона на всяка стая, студио и апартамент посетителите вдишват вдъхновяващия аромат на маслодайни рози, а в медикъл зоната опитни рехабилитатори прилагат оздравителни терапии за духа и тялото с помощта на бликащите от недрата на земята термоминерални води и съвременна апаратура от най-висок клас.

Вдъхновен от римската архитектура, 5-звездния Гранд Резорт Павел Баня е целият от бял мрамор и бели цветове, които сами по себе са предпоставка за простор, уют, светлина и спокойствие. 

„Ние, българите, когато посрещаме гости, казваме „Чувствайте се като у дома си“. В "Дома на здравето" още на входа ще ви посрещне древноримската богиня на здравето Салус, а в луксозния Медикал и СПА комплекс ще се постараем да ви накараме да се почувствате не като наши гости, а като у дома си“, разясняват от 5-звездния Гранд Резорт.

„СПА зоната е нашето голямо богатство. С много внимание към всеки детайл изградихме най-големия частен Медикал център в региона. Разполагаме с център за физиотерапия, апаратни процедури и лечебни масажи, разпределени в над 40 помещения. Имаме 12 вани за балнеология, както и зала за Кинезитерапия и Фитнес“, коментира мениджърът Дечо Дечев.

Но това не e всичко… На разположение на отседналите тук са и голям хидротерапевтичен сектор, зона за третиране с луга и восъци, зона за електро и светлoтерапия.

„В  Гранд Резорт Павел Баня Медикал и СПА държим на професионализма. Ето защо колегите, които извършват терапиите и леченията са квалифицирани рехабилитатори. Ние всъщност нямаме нито един масажист, но предлагаме авторски масажи, които са създадени от опитни физиотерапевти“, разясняват още от хотела.

Автентичните терапии с уникални местни растения, билки, етерични масла и продукти, приготвени с роза Дамасцена, лавандула, мента, безсмъртниче, маточина, лайка и други вече са сред най-предпочитаните.

Един от деветте естествени хидротермални извора, от които блика гореща минерална вода с аналогична физико-химична характеристика – с температура от 51 до 63 градуса по Целзий и общ дебит около 950 литра на минута, пълни и двата басейна в комплекса.

Aqua est vita, aqua est sanitas – Водата е живот, водата е здраве. Тук познават добре магичните свойства на термалната вода на Павел баня, за които се носят легенди, отнемат стреса и болката, възстановяват тялото и духа. Изключително богато СПА със спокойна зона без деца е високо оценено от първите посетители.

Доказано е, че водите са изключително целебни за хора страдащи от дегенеративни и възпалителни ортопедо-травматологични заболявания на опорно-двигателния апарат, увреди на централната и периферната нервна система (моно- и полиневрити), вертебралните заболявания (дискови хернии), увреди на междупрешления диск, радикулопатии, спондиололистеза, спондилартроза и други.

Хамамът в  Гранд Резорт Павел Баня Медикал и СПА е луксзен и предлага автентично изживяване. Освен задължителните римска баня, турска баня, финландска сауна, инфрачервена сауна, солна стая и зона за отдих, тук ще ви предложат и уникални съоражения като атракционни душове (Пролетен дъжд по розобер; Райско пръскало; Есенна тракийска мъгла), зона „Петте елемента“, таласо парна баня, автентична Кедрова руска сауна и други. 

Хотелът разполага със 171 стаи – 130 стандартни, 20 апартамента и 20 делукс. Козметиката в стаите е авторска, специално разработена за Гранд Резорт Павел баня 5*. Съдържа хипоалергенни и натурални съставки, без консерванти и парабени. 

Атмосферата в Гранд Резорт Павел Баня Медикал и СПА предразполага към дълги уикенди и семейни ваканции. Интериорът в неокласически стил впечатлява всеки ценител на естествените материали. Мраморът е основен акцент и превръща пространството в монохромен шедьовър. Изящни кристални полилеи в изчистен съвременен дизайн пречупват светлината от панорамните прозорци, за да я пръснат в пищни светлини по витото бяло стълбище.

Основният ресторант FORUM предлага богата на вкусове блок маса сутрин и вечер, с ястия от всички точки на света и ежедневно селектирано обедно меню. Голям ресторант с тераса и гледка към външния басейн и планината впечатлява с изчистени линии и цветове, но и смели акценти в сепарираната част. С капацитет до 450 човека той е отлична опция и за провеждане на лични празници и големи организирани събития.

Ярък и красив контраст ще откриете във втория ВИП А Ла Карт Салон с капацитет до 70 човека. Ексклузивният дизайн на Ресторант NERÓ е решен в черно, с усещане за клубна обстановка и дискретна атмосфера. Сезонното меню е на база на модерната европейска кухня. Подходящ за бизнес срещи и частни събития. В ресторанта можем да Ви приготвим меню, съобразено изцяло с Вашите желания, и да организираме ексклузивни събития.

Базата е подходяща и за фирмени мероприятия, обучения, семинари и тийм билдинг. В конферентна амфитеатър зала – за около 150 човека, ще откриете нежния комфорт и мултимедийно оборудване за провеждане онлайн срещи от всяка точка на света, както и презентиране със висококачествен звук и картина.

Детският кът и PlayGround зоните са още един важен акцент, с който не е направен компромис. Разнообразието от игри и забавления за малчуганите и подрастващите е гарантиран.

За късните часове на нощта от Гранд Резорт Павел Баня Медикал и СПА също са помислили. В процес на реализация е стилен Пиано бар.

И не на последно място, за удобството на пристигащите за лечение почивка в 5-звездната перла на разположение голям паркинг в непосредствена близост до хотела.

Още за услугите, които комплексът предоставя на гостите си, премиум пакети и топ оферти, можете да разгледате от тук. Резервации се приемат на тел.: 0878 200 800.

Новият Медикал и СПА комплекс в Павел Баня е дестинация, която  няма как да не поместите в списъка ви за следващите места за пътуване.