Турагенции

Туроператорът "Пенгуин Травел" стана на 35 години

   

Собственикът на компанията Димитър Попов събра партньори, приятели и гости на партито
  Пенгуин Травъл

Туроператорът „Пенгуин Травел“ отбеляза своя 35-ти рожден ден със стилно парти в ресторант Floret в хотел InterContinental Sofia. Собственикът Димитър Попов разразя тортата и поздрави всички свои партньори, приятели, гости и дългогодишни клиенти. „Изпитвам удовлетворение, когато създадем един уникален продукт и откриваме заедно нови светове с клиентите“, коментира пред TravelNews Димитър Попов.

Компанията „Пенгуин Травел“ e създадена през 1989 г. от Димитър Попов в Копенхаген, Дания. По-късно след падането на комунизма прави туроператор и в София. Мисията на агенцията в първите години от съществуването ѝ е да покаже красотата на необичайните дестинации на датските пътешественици, затова започва да предлага дестинациии като Монголия, държави в Африка и в Близкия изток, както и Русия, която в този период започва да приема туристи от Западна Европа.

През годините „Пенгуин Травъл“ започва да добавя все повече дестинации и различни типове продукти към портфолиото си. Днес предлага пътешествия в над 80 дестинации по света, като някои от тях са наистина трудно достъпни. Фирмата оперира както на датския, така и на българския и на международния пазар. В последните 30 години сме имали клиенти от над 30 различни държави, посочи Димитър Попов.

Едно нещо обаче продължава да е неразделна част от нас - в „Пенгуин Травъл“ продължаваме да се ръководим от нестихващия си откривателски дух и  основният ни фокус продължават да бъдат далечни и все още слабопознати дестинации. Вярваме, че срещата с отдалечени и коренно различни култури има изключително обогатяващ ефект за всеки пътешественик, затова и крайната ни цел е да направим този тип пътувания достъпни за повече хора, каза Попов. Фокусът ни е върху индивидуални и приключенски пътувания в малки групи (4-18 души), които дават много свобода, осигуряват безопасност, сигурност и максимално точното предварително планиране, за да се постигне пълноценно изживяване на нашите турове, допълва той.

Димитър Попов развива и туризъм в България, като посреща много чуждестранни туристи. Предлага им трекинг и планински експедиции в страната, велопътешествия, индивидуални културни обиколки, както и конна езда у нас, защото разполага с база и коне.

Екипът на „Пенгуин Травъл“ е малък, но се състои от мотивирани професионалисти с разнообразен опит и познание, които споделят обща страст за пътуване и опознаване на далечни култури.

Мирослав Иванов