Транспорт

Turkish Airlines е най-добрата авиокомпания в Южна Европа

   
Turkish Airlines е най-добрата авиокомпания в Южна Европа

Австралийската агенция за авиационна безопасност и рейтинг AirlineRatings.com определи най-добрите авиокомпании в света за 2024 г. Turkish Airlines е определена за най-добрата авиокомпания в Южна Европа. Тя предлага най-добро качество на обслужване и услуги в икономична и бизнес класа.

Годишните награди за отлични постижения на авиокомпаниите AirlineRatings оценяват превозвачите, като използват 12 критерия, включващи оценка на безопасността и продуктите, възраст на флота, рентабилност, сериозни инциденти, иновации, предварителни поръчки на нови самолети и отзиви на пътници от множество източници. Журито от петима редактори, ръководено от главния редактор на AirlineRatings.com Джефри Томас, съвместно има повече от 100 години опит в индустрията.

За Близкия изток Qatar Airways е най-добрият избор. Korean Air триумфира в Северна Азия, Cathay Pacific Airways е лидер в Югоизточна Азия, а Air New Zealand - в Австралия-Тихия океан. Air France е най-добрият превозвач в Европа. Air Canada печели наградата за Северна Америка, а Latam е победител в Южна Америка.

Turkish Airlines лети до повече страни от всяка друга авиокомпания в света – над 300 дестинации. Тя беше обявена за най-добрата в Европа на наградите Skytrax 2023 – престижните световни награди за авиобизнеса. Освен, че беше определена за най-добра авиокомпания в Европа от пътници от цял ​​свят, Turkish Airlines е лидер в още две категории и спечели големите награди за най-добър кетъринг в бизнес класа в света и за най-добра авиокомпания в Южна Европа.

Мирослав Иванов