Анализи Новини

Порто е уникален и често е без туристи

   
Порто е уникален и често е без туристи

Париж е готов за посрещане на гости през топлите месеци, а след като Летните Олимпийски игри са на нисък старт, френската столица може да постави нов рекорд по посещаемост. И докато французите остават известни със своята гостоприемност, един град остава в сянката на големите полиси.

Порто е един от най-добрите градове за почивка през 2024 г. и много туристически сайтове потвърждават това, но Португалия не е Франция. Пътешествениците преоткриват скритата красота с по-ниски темпове и остават доволни от преживяването си. Въпреки добрите резултати, Порто не се нарежда като дестинация за посещение и отстъпва пред Берлин, Париж, Лондон и други популярни локации.

Управниците се надяват, че това ще се промени, особено след като UNESCO обяви гара Сао Бенто за световно наследство. Липсата на сериозен туристически наплив е добра новина за туристите, които искат малко повече спокойствие.

Португалският град може да се похвали с нов и удобен метрополитен, налични са 11 гурме ресторанта, където шеф готвачи могат да покажат 5 звезди Мишлен за качество. Гостите на Порто ще открият много, ако тази година сменят Айфеловата кула за ново и по-приятно изживяване.

This Portuguese City Is Set To Become A Festa Of Fine-Dining

Португалската кухня може да не е толкова високо призната, колкото френската, но това не я прави по-лоша. Португалските рибари са от малкото, които не лъжат за своя улов. През XIX век се отваря първата рибна консервна фабрика, но докато консервите отиват на пазарите в Европа, прясната риба отива в ресторантите. Ако не сте почитатели на риба, мнозина препоръчват ястието Francesihna.

Съдържанието е шунка, наденица, пържола, печено месо и сирене между две филийки бял хляб, покрити с доматен и бирен сос. Почитателите препоръчват и Casa Dos Presuntos - сандвич с пушено свинско филе с пържени и осолени картофени крокети. Рибните ресторанти не разочароват с предложения като филета от октопод с ориз.

Ресторант Euskalduna кани своите гости за събуждане на всички сетива. Заведението е отличено със звезда Мишлен и позволява на всеки гост да наблюдава приготовлението на вечерята.

В Порто ще откриете достатъчно култура и оригинални решения. Музеят на фотографията отваря през 1970 г. на мястото на бивш затвор. Там ще откриете сериозна колекция от камери, някои исторически фотографии и различни изложби.

Кулата Клеригос предизвиква туристите да изкачат 200 стъпала и да погледнат Порто от високо - височината е около 75 метра. Къщата на музиката няма да разочарова меломаните, но ако сте почитатели на модерното изкуство, обърнете внимание на Soares dos Reis Museum.

Clérigos Tower | Attractions in Baixa, Porto

Туристите с по-добри финансови възможности могат да се поглезят в 5-зведен хотел - Torel Avantgarde. Той е създаден от португалски творци и всяка стая е различна. Вместо ключ с номер, гостите получават стая с име на твореца, който е работил върху нея.

Квартал Рибейра остава под протекцията на UNESCO и е обявен за световно наследство. Освен история и добра храна, туристите могат да открият много, включително магазини, добра улична кухня и най-различни малки оазиси. Порто е особен град със своя култура и много истории за разказване.

Освен известните дестинации, гостите могат да открият и рибарското селище отвъд мост Арабида. Порто е град, който не обича да разкрива тайните си, авантюристите признават, че често откриват малки кафета и барове, но после трудно успяват да се върнат обратно.

Порто е скрито съкровище и очаква света да се измори от Париж. Това са надеждите на повечето хотелиери, но ако тази година търсите по-различна емоция, препоръчваме го. Това е мястото, където има добра кухня, история и много изкуство. Климатът тепърва ще се подобрява през следващите месеци, а добрите истории могат да бъдат проследени в социалните мрежи.