Новини Събития

В Смолян отваря обновен туристически информационен център

   
В Смолян отваря обновен туристически информационен център

Обновеният Туристически информационен център в Смолян ще бъде открит на 3 юни, понеделник, от 11 часа в сградата на бившия Младежкия дом, съобщиха от Община Смолян. Той отваря врати за посетители преди 20 години, а към днешна дата е и с напълно нов облик, предава БНР. 

След отварянето на Планетариума в Смолян, потокът от туристи в града значително се увеличава, сочат от Общината. "В тази връзка и с оглед на това, че туризмът е един от основните отрасли в региона, Община Смолян взе решение, подкрепено и от Консултативния съвет по туризъм, да се инвестират средства в обновяването на ТИЦ-Смолян. Благодарение на новата визия и светещата указателна табела, туристите могат бързо и лесно да се ориентират за местонахождението му – в сградата на бившия Младежки дом. Освен външно, помещението е обновено и отвътре, като новото обзавеждане осигурява една по-добра среда за работа на служителите и по-приятна обстановка за посетителите."

Работното време на Туристическия информационен център остава, както досега: от понеделник до неделя от 8:30 ч. до 17:00 ч. с телефон за контакт : +35930162530. 

В ТИЦ-Смолян туристите могат да намерят информация за:

 -Природни забележителност и културни обекти в региона, туристически атракции и събития;

 -Места за настаняване в града и региона; ресторанти, механи и увеселителни заведения в града и региона; медицински центрове, поликлиники, частни кабинети, козметични и рехабилитационни центрове и др.;

-Търговски центрове, специализирани магазини за сувенири и подаръци;

-Транспортни линии за и от Смолян, в рамките на региона;

-Спортни съоръжения – стадиони, басейни, фитнес зали, тенис кортове, сауни и др.;

-Въжени линии, ски гардероби, ски училища (цени на услугите);