Новини Турагенции

Рапсоди травел прави български партита в Будва

   
Рапсоди травел прави български партита в Будва

Известните плажни парти почивки на “Рапсоди травел” продължават и през 2024! Традиционно туроператорът организира парти програми в Гърция, Турция и други модерни морски дестинации. Този август обаче ще може да се насладите и на една малко по-непозната парти сцена - тази в Будва, Черна гора!

За осма поредна година “Рапсоди травел” организира това приключение на брега на Адриатическо море! А всеки зареден с добро настроение и приключенски дух е добре дошъл! Будва – перлата в короната на Черна гора, впечатлява със спиращи дъха гледки, места, пълни с многовековна история, и безспирен купон. Идеалното място за всички младежи на Балканите!

Цените са повече от достъпни - от 479 лв. на човек получавате 5 нощувки в избран от вас хотел в стаи с 3- 4 легла на база предлаганото изхранване от хотела, транспорт с туристически автобуси, представител на агенцията по време на пътуването и цялостна организация и посрещане на място.

Всеки от пътуващите може да купи допълнително своята “Рапсоди” гривна. С нея имате достъп до всички партита в програмата, сред които е дневно Welcome party, Red love party в Disco palazzo, както и партита в Top Hill, HIDE Disco и Club Ambiente.

През лятото в града кипи оживен нощен живот и определено гарантира забавление на макс! Будва предлага разнообразие от клубове, барове и плажни партита, които привличат както местни, така и международни диджеи и артисти. Атмосферата е енергична и космополитна, като посетителите могат да се насладят на музика под открито небе с гледка към Адриатическо море. Това си е рецепта за перфектното плажно парти.

Освен забавленията в клубовете, от “Рапсоди травел” са подготвили и интересни допълнителни екскурзии. Безплатно всички туристи в групата получават обиколен тур на стария град. Градът има над 3500-годишна история, която запленява всеки.

Обградена от масивни укрепителни стени, наследени от 4-вековното венецианско управление (1420 - 1797 г.), Будва е същинска културна съкровищница. Вратите, обковите, прозорците, балконите и множество други детайли пазят стила на пищната Венецианската република, а между ренесансовите сгради е приютено наследство от гръцката и римската цивилизация (легендите, за които са живи и до днес сред местното население).

Кокетно сгушил се върху малък полуостров сред водите на Адриатика, старият град на Будва е съхранил автентичната средновековна архитектура. Мрежата от тесни улички и алеи между малките площади с ценни паметници на културата от различни епохи е защитена с укрепителна система от порти, стени и кули, която е била построена срещу турската инвазия през XV в.

Пет входа водят към вътрешността, където ви очакват три главни църкви („Свети Иван” от VII в., „Света Богородица” от IX в. и „Света Троица” от началото на XIX в.), малката църква „Свети Сава” от XIV в., римските бани от III – IV в., цитаделата (която днес се използва за театрална сцена) и Археологическият музей, в който са събрани всички артефакти от множеството средиземноморски култури, участвали в историята на града.

Всичко това прави Будва наистина впечатляващ град, който си струва да се обиколи.

10 Things to Do in Budva on a Small Budget - Holidays in Budva Don't Have  to Be Expensive - Go Guides

Туристите ще имат възможност да посетят най-южния фиорд на Адриатическо море. Там се намира именно Котор - най-красивият залив на Адриатика, старинен град-крепост, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Той е уникален по рода си град, където се преплитат средновековно изкуство, традиция и архитектура.

За феновете на “Game of Thrones” и като цяло на фантастичните пейзажи, Дубровник е перфектната спирка. Градът е най-известен със стените на Стария град, които са включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Градът привлича туристи с живописни улички, исторически забележителности като църквата "Св. Влах", дворецът Спонза и крепостта Ловриенац. Атмосферата на града е очарователна и романтична, предлагайки комбинация от история, култура и природни красоти.

Допълнително “Рапсоди травел” предлага и партита извън Будва, на емблематични места в Черна гора. Едно от тези предложения е Foam партито в Ploche Beach. Там туристите ще могат да се насладят на уникалната атмосфера, супер музика, коктейли и много положителни емоции на един от най-красивите плажове в Будва. На Samsara Beach също ще има дневно парти, а за максимално забавление от туроператора са подготвили и парти на катамаран, близо до Modiva Beach. Там ще може да се насладите на прекрасни гледки в залива Бока Которска, да купонясвате и да изживеете незабравими мигове по време на това парти плаване.

Съчетавайки всички тези възможности, “Рапсоди травел” наистина успява да покаже всички нюанси на Будва. Балансът между историческото и модерното, както и между забележителностите и забавленията, прави Будва цяло преживяване. Градът си заслужава всяка минута!

Йоана Шомова