Новини Събития

Гърция осигурява безплатни ваучери за почивка и на българите, работещи в страната

   
Гърция осигурява безплатни ваучери за почивка и на българите, работещи в страната

Право на безплатна почивка имат 300 хиляди семейства, сред тях и българите, които живеят и работят в южната ни съседка. Гърция стартира кампанията си за региситрация на  за безплатни ваучери за почивка. Право имат и българите, работещи в южната ни съседка, съобщава Дарик нюз.

Подаването на молби се извършва електронно към министерството на труда. Право на безплатна почивка имат 300 хиляди семейства, сред тях и българите, които живеят и работят в страната. Програмата "Почивка за всеки" е на обща стойност 50 милиона евро, което е с 43% по-голямо финансиране от миналата година, съобщават от министерството на труда.

Резервациите за почивка срещу ваучер започват от 1 юли тази година. Предвижда се до шест безплатни нощувки за семействата. При почивка на островите Самос, Лерос, Лесбос и Хиос нощувките се увеличават на десет, за да се засили туристопотока към тези острови. При почивка в областите Тесалия и Еврос, които пострадаха от бедствията миналата година, безплатните нощувки са 12. Поради високите цени на фериботните билети тази година ваучерите включват и 75% намаление на цената на пътуването. С предимство са семействата с ниски доходи и пенсионерите.