Новини Събития

Около 200 хиляди чешки туристи се очакват за лято 2024 у нас

   
Около 200 хиляди чешки туристи се очакват за лято 2024 у нас

Около 200 хиляди чешки туристи се очакват за лято 2024 в България. Това съобщи посланикът на Чешката република у нас Н. Пр. Мирослав Томан, който се срещна с ръководството на Община Варна, за да обсъди предстоящия туристически сезон. Основната задача на посолството е да гарантира сигурността на туристите по време на тяхната почивка, допълни Н. Пр. Томан. 

Той увери, че екипът на общината може да разчита на подкрепата на посолството за задълбочаване на сътрудничеството и обмяната на опит в спа и уелнес туризма с участие на собственици на хотели и туристически агенции.

Сигурността на туристите беше тема и на разговорите на заместник-кмета по обществения ред Илия Коев с Жулия Макнийл – консулски служител в посолството на Канада в Букурещ, което работи с граждани на Румъния, България и Молдова. Срещата се организира по инициатива на чуждите дипломати. Община Варна работи в тясно сътрудничество с органите на МВР за предотвратяване на инциденти с чужди граждани по време не само на туристическия сезон, подчертаха от администрацията.