Транспорт

България Еър стартира партньорство с Азербайджанската авиокомпания

   
България Еър стартира партньорство с Азербайджанската авиокомпания

През месец май 2024 г. „България Еър“ подписа ключово споразумение и стартира ново кодшеър партньорство с Азербайджанската авиокомпания /АЗАЛ/, с което се бе открита директна въздушна линия между столиците на двете страни.

Клиентите на националния превозвач ще имат възможност да резервират своето място в самолета за директните полети от азербайджанската столица до София и обратно с две честоти на изпълнение през седмицата –вторник и петък. Полетите на АЗАЛ от и доБаку стартират от 7 юни 2024 г. и могат да се съчетаят с удобен трансфер за известни азиатски дестинации. 

Вследствие на двустранното споразумение и кодшеър сътрудничеството между двете авиокомпании, пристигащите пътници от Азербайджан от своя страна имат на разположение удобно разписание и връзки до Варна, Бургас и други дестинации от мрежата на „България Еър“ в Европа.

Азербайджан е интригуваща страна,разположена на границата на Европа и Азия,която предлага много възможности за бизнес и туризъм. Столицата Баку е най-големият град на Каспийско море и в региона на Кавказ, с богата история, много културни паметници,редица музеи и университети.

Вече спокойно може да планирате своето пътуване до Азербайджан с удобните директни полети през лятото. Повече информация за разписанието на полетите и начините за резервация на билети може да получите от Центъра за обслужване на клиенти на e-mail: [email protected], онлайн на www.air.bg и мобилното приложение, в офисите на авиокомпанията в страната и в чужбина, както и през агентската мрежа.