Новини Събития

Гърция пуска ново цифрово приложение mAiGreece от 10 юни

   
Гърция пуска ново цифрово приложение mAiGreece от 10 юни

Цифровото приложение "mAIGreece", което може да бъде използвано като дигитален асистент за пътуване в Гърция и извън нея, беше представено от министъра на туризма Олга Кефалояни на специално събитие в Националната галерия в присъствието на министъра на цифровото управление Димитрис Папастериу, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

Приложението е разработено с подкрепата на Министерството на цифровото управление въз основа на технология за изкуствен интелект. Интерфейсът на приложението може да предложи изобилие от полезна информация първоначално на 31 езика, като гарантира, че туристите от цял ​​свят могат да получат помощ на собствения си език.

По-конкретно "mAIGreece" е дигитален асистент, който с помощта на изкуствен интелект ще действа като персонализиран "спътник" при пътуване в Гърция. Целта на приложението е да предостави на туристите цялата информация, от която се нуждаят, за да се насладят на престоя си в страната.

Снимка: iStock by Getty Images

Приложението е лесно за използване и ще бъде активирано на 10 юни 2024 г. Пътуващите ще могат да разговарят с "mAiGreece", като зададат въпроса си на собствения си език, писмено или устно. Чрез технологията за геолокация (GPS) "mAIGreece" ще предлага информация в зависимост от района, в който се намират посетителите.

В речта си Кефалояни подчерта, че това е инструмент, който освен всичко друго ще помогне на посетителя да се чувства по-сигурен в Гърция, а министърът на цифровото управление Димитрис Папастериу добави, че това цифрово приложение ще бъде особено полезно в трудни ситуации. Например, то може да даде ясни отговори какво трябва да направи човек, ако загуби паспорта или портфейла си. В първата фаза приложението ще бъде популяризирано от офисите на Гръцката национална туристическа организация (GNTO) в чужбина, като ще има специално събитие и на летището в Атина.