Събития

Партия на Зелените във Варна е за използването на обезсолена морска вода

   
Партия на Зелените във Варна е за използването на обезсолена морска вода

Съдържание от Партия на зелените 

Основните послания на "Партия на зелените" са борбата срещу климатичните промени и глобализация на регионите, т.е. увеличаване на силата на общините, чрез създаване на кооперативи с цел постигане на пълна енергийна независимост.

Димитър Димитров води парламентарната листа на Партия на Зелените във Варна. Той е разследващ журналист и климатичен експерт. Докторант е в пловдивски университет “Паисий Хилендарски” по индустриален бизнес с насока зелена икономика и бизнес модели. В момента защитава магистратура по екология специалност опазване и управление на екосистемите в шуменски университет “Епископ Константин Преславски”. Интересите му са насочени към климатичните промени в следствие на глобалното затопляне и човешката дейност. Как тези промени влияят върху нашата планета и до какво могат да доведат. Работи върху стратегия за енергийно независими общини.

Водач на листата е лидерът на партията за Варна Димитър Димитров. Следват инж. Даниела Тоскова, инж. Ясена Александрова, ръгбиста Николай Шиков, а на пето място е Радостина Стоянова – икономист и собственик на магазин за бижута и часовници OXETTE в Гранд Мол Варна, Калоян Георгиев – от над 10 години работи в местни онлайн новинарски издания в Морската столица на България. Работи с редица частни бизнеси, като ръководи и осъществява за тях рекламни кампании и PR.

Визията ни за зелена България – чиста, зелена и синя среда за живеене, максимално рециклиране на отпадъците, използване на десалинирана (обезсолена) морска и дъждовна вода за поливни и промишлени нужди, изграждане на домашни системи за използване на дъждовна вода за тоалетното казанче и пестене на чистата питейна вода. Засилване ролята на Плана за възстановяване и устойчивост в България: Той е значима европейска политическа иновация, която се появи след пандемията. Степента на успеха му все още не е известна – средствата все още се разходват и е трудно да се измери ефектът от тях. Основните цели са да помогне за възстановяването на бизнеса от постковид рецесията и да инвестира в зелена и дигитална трансформация на икономиката.

Основната цел е “Партия на Зелените“ е високата избирателна активност, каза областния координатор Димитър Димитров. Изборите са две в едно. Надявам се, че ще излязат да гласуват повече хора точно поради тази причина”, отбеляза още той.

Партията на зелените е с номер 20 в бюлетината за Народно събрание и за членове на Европейския парламент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!