Новини Събития

Министър Милошев покани австрийските туристи в България

   
Министър Милошев покани австрийските туристи в България

„Австрийските граждани биха имали възможността да се възползват целогодишно от природните богатства на нашата страна. Лечебният туризъм у нас е изключително позитивна възможност за австрийците. България е на второ място в Европа по минерални извори, тези геотермални води са с огромен лечебен потенциал и от векове се експлоатират по нашите земи“, каза министърът на туризма Евтим Милошев по време на срещата си с посланика на Австрия Н. Пр. Андреа Икич-Бьом.

На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на СПА и медицинския туризъм между двете държави.

Министър Милошев подчерта изключителните възможности, които България представя в сферата на балнеологията и СПА туризма.

„Вярвам, че всяко усилие, което е мотивирано от добри намерения винаги намира добър резултат. Българската държава е създала условия частната инициатива у нас да създаде изключителни хотелски комплекси, които са свързани с културното наследство“, каза още министърът на туризма.

„Мога да Ви уверя, че австрийските граждани ценят високо България. Самата аз съм убедена в големите перспективи, които България предлага в сферата на здравния туризъм. Представихме Вашите предложения на ресорните власти във Виена, които разглеждат изключително внимателно тази възможност. Добре разбирам, че тази концепция е насочена към целогодишния туризъм, но ще е необходимо време, за да получим становището на австрийските власти“, подчерта Андреа Икич-Бьом.

Още през 2019 г. България беше включена в официалния списък на държави, с които Асоциацията на германските здравни каси признава разходите за рехабилитация у нас.

Амбицията сега е австрийските граждани също да получат възможността да се възползват от възстановителни процедури у нас.