Новини Транспорт

Чартърни полети от Узбекистан и Мадрид ще има до Летище Бургас

   
Чартърни полети от Узбекистан и Мадрид ще има до Летище Бургас

Южното Черноморие се отваря през лято 2024 към нов пазар - Узбекистан. Първите чартърни полети до Летище Бургас ще са през юни, а този сезон ще е пилотен. Линията от Ташкент до Бургас ще се изпълнява до септември. Това заяви Деница Милосавлевич, мениджър "Авиационно бизнес развитие" към концесионера "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт", по време на конференцията "Изживей България" в Несебър. 

От 22 юни ще може да се лети и от Бургас до Мадрид в Испания и обратно. Дестинацията ще се изпълнява за втори поред летен сезон. Полетите по маршрута също ще продължат до септември. Великобритания се очаква да бъде пазар номер едно за Летище Бургас тази година, каза Милосавлевич. Отчита се сериозен ръст на чартърите и записванията за България от този пазар.

Традиционно сред първите пет пазара ще бъдат също Полша, Германия и Чехия. При германския пазар възстановяването към момента е сравнително бавно спрямо 2019 година, обясни Милосавлевич. Ръст се очаква спрямо миналата година, но няма да бъдат достигнати нивата от преди пандемията. 

Летище Варна също добавя нови маршрути към портфолиото си от полети за летния сезон. Редовни полети ще се изпълняват от компанията "Уиз еър". От началото на август ще летят самолети от Франкфурт-Хан (Германия), Прага (Чехия), Тел Авив (Израел), Виена (Австрия).

Мирослав Иванов, Несебър