Новини Хотели

Веселин Данев: Липсата на полети доведе до отлив на германските туристи

   
Веселин Данев: Липсата на полети доведе до отлив на германските туристи

Пандемията от КОВИД-19 доведе до голям отлив на германски туристи в морските ни курорти. Един от основните проблеми е и липсата на чартърни полети от различни германски градове до страната ни. Това заяви Веселин Данев, председател на Българската хотелска асоциация, при откриването на конференцията "Изживей България" в Несебър.

За съжаление, не можем да си върнем нивата на германските туристи от предходните години. Преди всичко те търсят сигурност, второ - лесна логистика. А логистиката от Германия е доста сложна, защото когато се прави чартърна линия от Германия, трябва да има поне 6-7 града, от които да се осъществява летателната програма, каза Данев. Със спада на туристите по време на коронакризата тези логистични връзки се разкъсаха и изграждането им изисква доста усилия, които ние полагаме, подчерта той.

"Продуктът на българския хотелиер през последните години доста се повиши като качество. Ние не можем да бъдем вече евтина дестинация, с която много от нашите германски туристи бяха свикнали", обясни Веселин Данев.

Мирослав Иванов, Несебър