Новини Транспорт

Франк Кванте: Летище Бургас очаква малък ръст на полетите през лятото

   
Франк Кванте: Летище Бургас очаква малък ръст на полетите през лятото
Франк Кванте пред журналисти в Несебър
  Мирослав Иванов, Несебър

Към момента очакванията са за малък ръст на полетите до Летище Бургас през този летен сезон, който ще е в рамките на около 1% спрямо миналата година. Нивата от преди пандемията, т.е. от 2019 г., няма да бъдат достигнати и през 2024 г. Това заяви д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт", компанията концесионер на летищата в Бургас и Варна, по време на конференцията "Изживей България" в Несебър. Кванте подчерта, че ще разчитат на сътрудничеството си с авиокомпанията SunExpress, която започва да си партнира с българската Electra Airways за полети от Германия през следващата година. Кванте подчерта, че именно тази авиокомпания е била основният двигател за успеха на турския курорт Анталия по отношение на семейните почивки.  

Той обяви, че към момента германските медийни канали предлагат изобилна информация за България като туристическа дестинация. "Обратната връзка, която получаваме, е много добра. Това ни прави оптимисти, че германските туристи ще се върнат отново в страната", каза Франк Кванте. 

"Фрапорт" е сред организаторите на конференцията "Изживей България". Събитието се провежда в рамките на 3-дневен опознавателен тур за германски хотелиери, туроператори, авиокомпании и журналисти и е организирано от Министерството на туризма, в партньорство с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA). Целта е да се популяризира страната ни като туристическа дестинация сред представители на Германия, Австрия и Швейцария, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма на България.

"Организираме това събитие заедно с нашите колеги от Германия. Всичко, което правим тук, е свързано с 1000 професионалисти там. Това е първото събитие, което не се прави само от един сектор специалисти - събрали сме туроператорите, авиокомпаниите и представители на хотелския бизнес", подчерта Франк Кванте.