Новини Турагенции

ТЕЗ Тур пуска кулинарен тур в Италия

   
ТЕЗ Тур пуска кулинарен тур в Италия

Италия целогодишно е добра идея! Все пак кой би отказал прясна паста, свежо вино и хилядолетна история? Наистина това е една от най-богатите дестинации, която с всяко селце разкрива нещо ново и интересно.

Е, ако търсите новата си италианска дестинация, то “ТЕЗ Тур” имат страхотно предложение. През септември 2024 туроператорът организира две групи, които да посетят вълшебния град Римини.

Римини е перфектна дестинация за почивка през септември, когато температурите са приятни и туристическите тълпи са намалели. Разположен на Адриатическото крайбрежие, градът предлага красиви плажове с мек пясък и топла морска вода, идеални за семейни забавления и релаксация.

Освен плажовете, Римини е известен със своето богато историческо наследство. Туристите могат да се насладят на посещения на антични римски руини, като Арката на Август и Моста на Тиберий, които ще разпалят въображението и интереса към историята. Септември е идеално време за разглеждане на тези забележителности без горещината и тълпите на летните месеци.

100+ Bridge Of Tiberius In Rimini Italy Stock Photos, Pictures &  Royalty-Free Images - iStock

Градът предлага и множество възможности за забавление и активен отдих. Водният парк "Аквафан" и тематичният парк "Италия в миниатюра" са само част от местата, където цялото семейство може да се забавлява.

Въпреки всички тези уникални качества, които ще ви накарат да се влюбите в Римини от пръв поглед, фокусът на новата програма на "ТЕЗ Тур" е малко по-различен. По време на програмата туристите ще се посветят на италианската кухня! Този аспект се проявява във включените дегустация на местни продукти, дегустация на местни аперитиви, посещение на музей на традиционния балсамов оцет и на музея на пармезано реджано с дегустация, както и специализиран курс по приготвяне на пица.

Цените започват от 836 евро на човек и включват самолетен билет София - Римини - София с чартърен полет, пътнически и летищни такси, ръчен багаж (40 x 30 x 20 см, макс. 10 кг) + 20 кг чекиран багаж, 7 нощувки в хотели 3* и 4* със закуска, екскурзии до Сан Марино, Модена и Парма с посещение на 2 музея, 2 дегустации и pizza class, трансфери летище - хотел - летище, представител на туроператора по време на престоя и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

Съчетавайки богатите възможности за културни обиколки, плаж и кулинарен туризъм, тази програма предлага нещо наистина уникално. Кулинарният тур докосва всички сетива и най-важното - позволява на всеки да направи вкусната италианска пица ежедневие!

Naples Pizza Making Class with tastings-Do Eat Better Experience 2024 -  Viator

По време на екскурзията туристите ще могат да посетят и уникалния град държава Сан Марино. Старият град на Сан Марино е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е истински лабиринт от тесни улички, средновековни крепости и исторически сгради. Трите кули – Гуаита, Честа и Монтале – са символи на независимостта на републиката и предлагат панорамни гледки, които не бива да пропускате.

Освен историческите забележителности, Сан Марино предлага множество музеи, включително Музея на древните оръжия и Музея на любопитните предмети, които са интересни както за деца, така и за възрастни. Градът е известен и със своите бутици за безмитно пазаруване, където можете да намерите качествени стоки на изгодни цени. Малкият размер на републиката позволява лесно разглеждане на всички забележителности в рамките на един ден, правейки Сан Марино перфектно място за еднодневна екскурзия или кратко бягство.

San-Marino Italy Vacation: Perfect San-Marino Itinerary

Този регион определено съчетава красиви плажове, исторически забележителности и разнообразни развлечения, което го прави идеална дестинация за септемврийска почивка. А за истинските любители на италианската кухня, това ще е преживяване от ново естество, което ще покани типичните италиански вкусове в домашния уют.

Йоана Шомова