Новини Събития

С воден салют посрещнаха първия полет от Баку на Летище София

   
С воден салют посрещнаха първия полет от Баку на Летище София

С воден салют на специална церемония днес на обяд бе посрещнат първият директен полет по линията Баку-София на авиокомпания Azerbaijan Airlines (AZAL). С новия полет българските пътници ще имат възможност да пътуват до азербайджанската столица, разположена на брега на Каспийско море.

Проектът започна преди три години, за да може днес да се поздравим с първия полет от Баку. Това е свидетелство за приятелското отношение между България и Азербайджан, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на "Соф Кънект" - оператор на Летище София. Ще промотираме дестинацията, посочи също той.

Съществуването на авиолинията е възможност да задълбочаваме сътрудничеството между двете страни и е важно за индустрията, каза Камран Гаджар, регионален мениджър за Европа на AZAL.

Баку е град, известен със средновековния си ограден със стени стар град, в който се намират Дворецът на Ширваншахите - огромен комплекс. Друга забележителност е и емблематичната каменна Девическа кула. Сред съвременните забележителности са центърът "Гейдар Алиев" и трите заострени небостъргача - кулите "Пламък", отбелязват от Летище София.