Турагенции

Стартират програмите за почивка на остров Крит

   
Стартират програмите за почивка на остров Крит
Остров Крит предлага уникални плажове и много митове и легенди
  Екватор

Mоже да заявим, че остров Крит е една от най-впечатляващите и посещавани туристически дестинации в Гърция. Той предлага рядка смесица от природна красота, средиземноморска култура, история и митология. Островът, обвит в мистичност, е една от най-предпочитаните летни дестинации сред българите, не само защото дава уникални преживявания, но и защото пътуването до там е все по-достъпно.

“Екватор” е един от туроператорите, който предлага програми до Крит ежеседмично и посреща много пътуващи, които искат да опознаят острова. Дестинацията е част от портфолиото на туроператора от дълги години, което е гаранция за качеството на услугата. Полетите са директни с „България Еър“ от София до Хераклион, които стартират от 12 юни 2024 г. и ще продължат до 25 септември 2024 г.

Лятото на острова е много дълго и периодът на организираните групи идеално обхваща подходящите месеци за плаж. Цените в момента са промоционални и започват от 1009 лв. на човек и включват самолетен билет София - Хераклион - София с директен полет, летищни такси, 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 6 кг, трансфери летище - хотел - летище, 7 нощувки на съответния пансион в избран хотел, представител на туроператора на място, както и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance) и бонус пакет “Максимална сигурност”. Освен това всяка група на “Екватор” ще бъде придружена от представител на фирмата на български език.

Туроператорът работи с 12 хотела на острова, всеки от които е с изпитано качествено и старателно подбран. Туристите могат да избират измежду 3-звездни бюджетни опции и 5-звездни луксозни комплекси. “Хотелите, които сме подбрали, са от курортен тип, тоест се намират близо до морето и до основни туристически атракции. Такъв избор е особено подходящ за туристите, които искат качествена почивка, и за семейства с деца, които предпочитат всичко да им е наблизо”, разказва Петя Борисова, мениджър “Продажби” в “Екватор”.

Това, което прави острова привлекателна дестинация, обаче не са само висококачествените хотели. Стандартът на Крит е доста по-висок от този в континентална Гърция и хората, които обичат да пътуват в южната ни съседка, определено ще усетят разликата. Крит успява да съчетае прекрасните си плажове, природни богатства и невероятна история и култура в един неповторим туристически пакет.

Плажовете на Крит се отличават с разнообразието си - тук има както обширни пясъчни плажове, така и такива с естествена скала, на места каменисти, но с кристално чиста вода, и разбира се - плажът Елафониси, който е емблематичен за острова с розовия си оттенък и фин пясък - известен като Гръцките Малдиви или розовия рай.

“Екватор” предлага на туристите си възможности за допълнителни екскурзии, които идеално да уловят характера на Крит. “Местните забележителности са изключително вълнуващи и внушителни. Островът е пропит с история и успява да върне всеки назад към времето на гръцките богове”, споделя още Борисова.

Целодневната екскурзия до двореца Кносос, музея Ираклион и пазара на Ираклион е един от най-популярните избори сред туристите на туроператора. Тя включва най-важните забележителности на острова. Дворецът Кносос категорично е най-големият и най-важният археологически обект на Крит. Този древен дворец е изграден преди повече от 4 000 години и е бил дом на крал Минос. Туристите ще имат възможност да разгледат множество стаи, дворове и коридори там.

Музеят Ираклион също е много впечатляващ, тъй като той е най-големият музей на Крит и съдържа най-много артефакти от Минойската цивилизация. Там могат да се открият различни предмети като керамика, бижута, оръжия и други, които откриват много за историята на острова и древната критска култура.

Пазарът на Ираклион пък е мястото, където туристите ще могат да се потопят  в местната култура - ще имат възможност да се насладят на местните деликатеси и да купят сувенири. Пазарът е място, където традиционно се срещат местните жители, тъй като той предлага голямо разнообразие от продукти - от свежи плодове и зеленчуци до местно произведени кожени изделия.

Друго интересно предложение е целодневната екскурзия до остров Санторини. Островът е най-вече известен с уникалния си архитектурен стил - всеки пътешественик мечтае да се снима на фона на белите къщи със сини куполи по залез слънце. Освен спиращите дъха залези, на острова туристите могат да се разгледат останките от изгубените градове и да посетят голям брой музеи и галерии, където могат да се научат повече за историята. Също така Санторини е рай за гастрономите, тъй като впечатлява с китни ресторанти и кафенета, които предлагат гръцка кухня и вина от местните лозя.

Туроператорът предлага още и екскурзия до остров Спиналонга. Той се счита за една от задължителните спирки около Крит. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Освен това “Екватор” предлага и посещение на Плато Ласити, екскурзия до Хания и традиционна критска вечеря.

С толкова много възможности за обиколки и релакс край плажа, Крит предлага идеалното съчетание между почивка и по-интензивна програма. Това райско кътче на земята е пропито с история, а красивите гледки са само допълнение. Пътуването до гръцкия остров е подходящо както за семейства с деца, които да се насладят на морските забавления и спокойствието, така и за младежи, които търсят бурен нощен живот. Посещението на острова е същинско преживяване за сетивата и гарантирано ще остави хубави и топли спомени.

Димо Христов