Събития

Пловдивчани останаха без Аквапарк за лято 2024

   
Пловдивчани останаха без Аквапарк за лято 2024

Пловдив остава без аквапарк това лято, след като единственият воден атракцион „Акваленд“ бе закрит в края на миналия сезон и водните пързалки бяха демонтирани. Съоръжението, открито през 2006 година в ж.к. „Тракия“ и стопанисвано от „Акваленд Бг“ ЕООД на предприемача Ангел Куков, беше любимо място на пловдивчани през последните 18 години.

Плановете на търговското дружество включваха преместване на аквапарка на речния остров Адата, който трябваше да заработи през лятото на 2024 г. и да се разшири с още повече водни и други развлечения. В идейния проект бе заложено и построяване на пешеходен мост към острова от северната страна на бул. „Марица“.

В края на миналата година обаче стана известно, че преместването на съоръженията вероятно ще се отложи заради забавяне на съгласувателните процедури, свързани с проектиране на подробните устройствени планове.

На мястото на аквапарка в ж.к. „Тракия“ фирмата инвеститор обяви планове за построяване на нов жилищен комплекс с повече зелени площи, като се запазят съществуващата спортно-рехабилитационна дейност, хотелската сграда, фитнесът и големият външен басейн. Реализирането на проекта вече е в ход, като върху парцела се изграждат две многофамилни жилищни сгради и четири вили с гледка към гората, които ще бъдат част от хотелската част. Строежът е в напреднал етап.

Инвеститорите предложиха на районната администрация и Община Пловдив да изградят за своя сметка четири големи детски площадки за обществено ползване и паркоместа, които ще бъдат достъпни за жителите на района.