Анализи Новини

Вижте най-популярните филмови локации?

   
Вижте най-популярните филмови локации?

Ето къде са заснети някои от емблематичните холивудски продукции

Ако можехте да влезете в света на любимия си филм или телевизионен сериал, бихте ли го направили? Повечето от нас не биха се поколебали да отговорят с „да“. И докато, разбира се, няма начин да се пренесем магически във филма по наш избор, можем да посетим реалните места, където са заснети някои от емблематичните холивудски продукции.

Ето колко ще ви струва да се потопите в магията на киното: 

  1. „Властелинът на пръстените“, Нова Зеландия

За феновете на трилогията, Нова Зеландия е държава, която да добавите към списъка си. Има повече от 150 локации, на които са заснети различни сцени от филмите и които може да посетите. Съществуват и туристически пакети, от които може да изберете. Цените варират в зависимост от локациите, избрани от вас за посещение. Една екскурзия до филмовия декор на Хобитон, градината Хамилтън и пещерите Вайтомо струва около 886,05 лв. на човек като в тази цена не включваме самолетни билети и цени за престой в хотел.

Снимка: istockphoto

  1. „Междузвездни войни“ – Hôtel Sidi Driss, Тунис

Разположен в Матмата в Тунис, Hôtel Sidi Driss се е превърнал в едно от най-известните места за посещение от феновете на „Междузвездни войни“. Хотелът е отворен през цялата година и декорите останали от заснемането са непокътнати. Въпреки че не е разрешено да се спи в декорите е възможно да се вечеря в същата стая като във филма. Цените на стаите са ниски около 10-20 евро и включват закуска. Ако смятате да пренощувате в този хотел имайте предвид, че е занемарен и не е в особено добро състояние.

  1. „Мамма мия!“, Гърция, о. Скопелос

Невъзможно е да се забрави красотата на зашеметяващата архитектура на гръцкия остров от филма „Мама мия!“. Историята се развива на измисления остров - Калокери, но феновете могат да посетят истинския остров Скопелос в западната част на Егейско море, където е заснет филмът.

Снимка: iStock

Можете дори да се качите на обиколка с автобус, която ще ви отведе до няколко от емблематичните места. Разходката включва параклиса на Свети Йоан и плажа Кастани. Този вид обиколка струва около 95,81 лв. на човек. 

  1. „Игра на тронове“, Дубровник, Хърватия 

Разхождайки се по улиците на крайбрежния град Дубровник в Хърватия, веднага ще разпознаете калдъръмените пътища и готическата архитектура на "Кралски чертог", известен още като столицата на Седемте кралства в „Игра на тронове“. Ако искате да си направите няколко селфита на емблематичните места, може да отидете до впечатляващата крепост Ловриенац (Червената крепост). Там ще се възхитете на привидно безкрайните крепостни стени, където Тирион Ланистър и Варис са се разхождали. Организирана разходка с гид ще ви струва по 48,88 лв. на човек. В зависимост от избора на локациите, които искате да посетите цените варират.

  1. „Хари Потър“, Лондон, Англия 

Ако сте фенове на поредицата за малкия магьосник, Лондон е дестинацията, която задължително трябва да посетите. От студиото на Уорнър Брос до Кингс Крос, локациите за посещение са десетки. За вълшебната целодневна обиколка на студиото на Уорнър Брос ще са ви нужни около 245,98 лв. на човек. Тази цена включва превоз от центъра на Лондон, посещение зад кулисите на филмовите декори на Хари Потър с омагьосващия реквизит и костюми.

Ако смятате, че цената за подобно преживяване е твърде висока, може да посетите част от локациите, които са безплатни. Това включва Кингс Крос и перон 9 и три четвърти - магическата платформа за Хогуортс Експрес, университетът Охсфорд, който бе снимачна площадка на множество сцени в поредицата.