Новини Турагенции

Онекс тур пуска програма за Виетнам, Лаос и Камбоджа

   
Онекс тур пуска програма за Виетнам, Лаос и Камбоджа
Виетнам става все по-популярна дестинация
  Онекс тур

За някои типове пътешественици Азия е само красиви плажове и екзотични вкусове. Пред други обаче древният континент успява да разкрие уникалната си история и култура. Чудесна отправна точка, ако искате да се запознаете с азиатския свят, са държавите Виетнам, Лаос и Камбоджа, често съчетание при пътуване, заради непосредствената си близост. Местните са съхранили обичаите и легендите и с удоволствие ги предават на туристите.

В най-новите програми на “Онекс тур” може да откриете перфектен баланс между почивка и екскурзия, запознавайки се с най-красивите части от тези държави. Туроператорът организира 13-дневно приключение с дати за отпътуване през януари, февруари и март, което ще запознае туристите с някои от впечатляващите забележителности в Югоизточна Азия. Ако пък търсите нещо по-кратко, то вариантът, който съчетава само Камбоджа и Виетнам, също е добър, като дати за там има още през ноември.

Пакетът включва самолетен билет София - Ханой/Хо Ши Мин - София с Turkish Airlines с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и 20 кг чекиран багаж, вътрешни полети по маршрут Ханой - Луанг Прабанг - Сием Рийп - Хо Ши Мин, 2 нощувки със закуски в Ханой в хотел 4*, 1 нощувка със закуска в Халонг в хотел 4*, 2 нощувки със закуски в Луанг Прабанг в хотел 4*, 2 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел 4*, 3 нощувки със закуски в Хо Ши Мин (Сайгон) в хотел 4*, круиз с включен обяд в залива Халонг, посещение на туристически обекти, описани по програма, обяд и вечеря, описани по програма (без включени напитки), входни такси за описаните обекти, 500 ml минерална вода на човек на ден в дните с турове, местен екскурзовод на английски или руски език, медицинска застраховка и представител на туроператора с български език по време на целия престой.

Ханой

е столица на Виетнам и културен, икономически и образователен център на Северен Виетнам.  Запазил своя облик, градът отваря врати за новото с модерни кафенета, ресторанти от световна класа и художествени галерии. Улиците изобилстват от скутери, борещи се за предимство сред глъчката от непрекъснато ръмжащи клаксони на автомобили, а наоколо пластове история разкриват периодите на френска и китайска окупация, предлагайки поглед върху издръжливостта на амбициозните и горди ханойци. От музеи и паметници до интернационални ресторанти и клубове - Ханой е идеалният старт на програмата, тъй като до някаква степен запазва западен облик и постепенно подготвя туристите за азиатския начин на живот. Там ще бъдат посетени Пагода Тран Куок, Мавзолея на Хо Ши Мин, Пагодата с един стълб и Храма на литературата.

В програмата следва пътуване до залива Холонг и круиз на джонга из водите му.

Красивите гледки по залива Халонг обаче няма да се ограничат до круиза - следва и посещение на уникалната пещера Изненада. Била е открита от французи през 1901 г. и те били толкова впечатлени от природното богатство на пещерата, че я кръстили по този начин.

След това групите ще се

отправят към Лаос,

започвайки с обиколка на Луанг Прабанг -  столица и едноименна провинция в Северен Лаос.

От 1995 г. е част от списъка на ЮНЕСКО за своето уникално архитектурно, религиозно и културно наследство. Луанг Прабанг е изключителен пример за сливането на традиционната архитектура и лаоските градски структури с тези, построени от европейските колониални власти през XIX и XX век. Неговият уникален, забележително добре запазен градски пейзаж, илюстрира ключов етап в смесването на тези две различни културни традиции. Градът е построен на полуостров, образуван от реките Меконг и Нам Хан. Много легенди са свързани със създаването на града, включително една, която разказва, че Буда се е усмихвал, когато е почивал там по време на пътуванията си, пророкувайки, че един ден това ще бъде богат и могъщ град. Мястото е било и център на будизма в региона. Луанг Прабанг носи името си от статуя на Буда, Прабанг, предложена от Камбоджа.

Следва и

посещение на Камбоджа.

ова е една от държавите с най-древна история.

Земите на Камбоджа са населявани от първото хилядолетие след н.е, но най-голям отпечатък оставя кхмерската цивилизация. Тя е в разцвета си през периода IX - XIII в. Ангкор е било местоположението на поредица столични градове на Кхмерската империя в периода IX - XV век от новата ера и това го прави една от най-популярните забележителности в АзияАрхитектурата на мястото е уникална и не може да бъде открита никъде другаде по света - храмовете са разпознаваеми от всеки, тъй като няма нищо подобно. Те са част от много истории и филми, но се превръщат в истинска сензация след заснемането на "Лара Крофт".

Руините Ангкор се намират в северната част на Тонле Сап. Те са определени от Организацията на обединените нации за образование, наука и култура за част от световното културно наследство. Храмовете в Ангкор са над хиляда, което ги прави най-големият религиозен монумент в света. Определено не могат да се обиколят и част от тях за няколко часа, но “Онекс тур” е подбрал най-атрактивните гледки.

Пътуването приключва с живописния виетнамски

град Хо Ши Мин.

Кипящ от енергия, с много натоварен трафик и динамичен градски живот, Хо Ши Мин е икономическото сърце на Виетнам и главният център на южния район на страната. Старото му име е Сайгон и е най-населеният град с население около 9,3 млн. души към 2023 г. В него туристите на “Онекс тур” ще могат да разгледат Двореца на независимостта, катедралата "Нотр Дам" и Музея на спомените от войната.

Втората програма

на “Онекс тур” следва същия маршрут, като единствено пропуска спирките в Лаос. Това позволява на пътешествениците да имат повече свободно време в Камбоджа и Виетнам, за да се насладят максимално на местния начин на живот. Този вариант е особено подходящ, ако за пръв път посещавате Азия, тъй като ще може изцяло да се потопите в местна култура, без културния шок да е прекалено голям.

Тези всички качества и вдъхновяващи места правят Виетнам, Камбоджа и Лаос уникални дестинации. Програмата е изключително богата на преживявания и ще позволи на посетителите наистина да се докоснат до местния начин на живот, а защо не и да преоткрият себе си по пътя.

Йоана Шомова