Оферти

Величествената Полша

   
Величествената Полша

ДЕН 1: София – Вроцлав

Сборен пункт на Летище София (Терминал 2) в 17:10 за полет до Вроцлав. Пристигаме в Полша - следва трансфер до хотел. Нощувка.

ДЕН 2: Вроцлав - Краков 

Закуска, след която се впускаме в опознаване на Вроцлав. Градът на 100-те моста, разположен на река Одер, е изпълнен с неповторима архитектура, разказваща за славните му години. Ще преминем заедно покрай: площад “Ринек”, Старото кметство във Вроцлав, Катедралата на Йоан Кръстител, Катедралата Света Мария Магдалена, но ще добавим и интересни местни истории, като тези на “Позорния  стълб”,  къщата на Хензел и Гретел, Моста на вещиците, откъдето се открива невероятна гледка към града и други.

Свободно време, за да хапнем по нещо традиционно или да потърсим прословутите вроцлавски джуджета. 

Следобед се отправяме с трансфер към хотела ни в Краков.

Нощувка.

*Турът във Вроцлав изисква ползване на градски транспорт

ДЕН 3: Краков

Закуска, след която ще се посветим на културната и духовна столица на Полша - Краков. 

Градът ще ни приветства с неповторимия си стил и ще разкрие за нас важни културно-исторически забележителности. Ще посетим знаковия за всички поляци хълм Вавел, с кралския замък и катедралата (отвън), ще изпием чаша ароматно кафе на главния площад “Ринек”, ще чуем мелодията на тромпета, изпълнявана на всеки кръгъл час, от забележителната катедрала “Дева Мария”, ще се разходим по “Флорианската улица”, част от тъй наречения кралски път, за да стигнем до едноименната порта и Барбаканската крепост. 

Свободно време, в което да посетите някое от вече познатите места. 

Привечер, при желание и на доплащане - разходка с корабче по река Висла. 

*Турът в Краков изисква ползване на градски транспорт

ДЕН 4: Краков - Солна мина Величка - Вроцлав - София 

Закуска. В последния ден от престоя ни на полска земя ще си подарим едно незабравимо приключение - прочутата солна мина “Величка”. “Солни езера”, подземни стаи, параклис и още куп други тайни ни очакват на дълбочина от 135 метра и 3,5 километровият маршрут. Ще научим за старите  инструменти, методи за добив и начин на транспорт на солта.

След посещението на солната мина се отправяме към летището на Вроцлав за полета ни до София.

За повече информация вижте ТУК.